Erä

Kärsämäellä lopetettua sutta oli ammuttu muutama päivää aiemmin – poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena

Oulun poliisi pyytää kansalaisilta mahdollisia havaintoja tapahtumaan liittyen.
Markku Vuorikari
Poliisi joutui lopettamaan suurriistavirka-avun (SRVA) yhteistyönä loukkaantuneen suden Kärsämäellä viime torstaina. Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Poliisi joutui lopettamaan suurriistavirka-avun (SRVA) yhteistyönä loukkaantuneen suden Kärsämäellä viime torstaina. Susi toimitettiin tämän jälkeen Ouluun ruokaviraston tutkittavaksi.

Alustavissa tutkimuksissa on selvinnyt, että sutta oli ammuttu laittomasti muutama päivää ennen sen lopetusta. Suden etujalka oli loukkaantunut pahoin ampumisessa. Oulun poliisi tiedotti asiasta maanantaina.

Kyseessä oli nuori urossusi ja se oli liikkunut isossa laumassa. Suden reviiri- ja syntymäpaikka sijaitsevat sen havainnointipaikalla.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena. Poliisi pyytää kansalaisilta mahdollisia havaintoja tapahtumaan liittyen eritoten Kärsämäen pohjois- ja itäpuolen alueilta viime viikon maanantaista lähtien.

Tietoja asiasta voi soittaa poliisin erävihjepuhelimeen 0505343174 tai Haapajärven poliisiaseman päivystykseen.

Lue lisää

Dramaattinen susijahti Tohmajärvellä: Poikkeusluvalla metsästetty susi haavoittui, poliisi määräsi suurriistavirka-avun etsimään ja lopettamaan suden – aamulla lupa määrättiin täytäntöönpanokieltoon

Susipostia jälleen ministeriöön: kannanhoidollisen metsästyksen helpottaminen nyt Ylivieskan kaupunginhallituksen esityslistalla

Kapinen susi lopetettiin poliisin päätöksellä Varsinais-Suomessa – susi oli lähes karvaton

Suden kannanhoidollisessa metsästyksessä Ruotsissa on ammuttu yhteensä 17 sutta – yhdellä susireviirillä tavoitellaan kaikkien susien tappamista