Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Susi liikkuu yhä Helsingissä, huomattiin ensimmäisen kerran lauantaiaamuna – Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot hätänumeroon

Susi ei ole lähestynyt ihmisiä.
Markku Vuorikari
Kuvituskuva sudesta Ähtärin eläintarhassa.

Helsingissä tehtiin Uudenmaan poliisin mukaan susihavainto lauantaiaamuna. Poliisin ja yleisön havaintojen mukaan susi liikkui Helsingin Talista Espoon puolelle Laajalahden alueelle.

Helsingin Sanomat kertoo, että Poliisille tehtiin aiheesta kymmeniä ilmoituksia.

Susi ei ole havaintojen perusteella lähestynyt ihmisiä tai käyttäytynyt muutoin aggressiivisesti tai vaarallisesti. Poliisi seurasi suden liikkeitä ja käyttäytymistä sekä valvoo sen olinpaikkaa.

Helsingin poliisi tviittasi tänään kello 10, että sudesta on tehty uusia havaintoja Pohjois-Helsingissä. Kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon.

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti riistaeläimiä, esimerkiksi rusakoista ja kauriista tehdään Helsingin alueella paljon havaintoja.

Helsingin Sanomat: Poliisille kymmeniä ilmoituksia Helsingissä ja Espoossa liikkuvasta mahdollisesta sudesta – Riistanhoitoyhdistys: ”Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse oli sudesta”

Lue lisää

Susien lumijälkilaskentojen koordinaattori: Vapaaehtoisia laskijoita on ilmoittautunut runsaasti, ainoa huoli liittyy lumitilanteeseen

Länsi-Suomen lumijälkilaskennassa merkittiin 50 susihavaintoa Tassu-järjestelmään – suurin osa havainnoista yksittäisistä tai pareittain kulkevista susista

Pihoissa liikkunut susi lopetettiin Joensuun Iiksenvaarassa poliisin päätöksellä – karkoitustoimet eivät tepsineet

Metsästäjäliitto susikannan notkahduksesta: "Tuntuu uskomattomalta"