Supermeheviä muffineja salaisella ainesosalla: Ota kurpitsa osaksi leivontaa
Helppotekoiset muffinit syntyvät hetkessä ja halutessasi voit kuorruttaa ne näyttäviksi fariinisokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Kurpitsasosetta voi lisätä paitsi leipätaikinaan, myös helppotekoisia muffineita maustamaan. Kuva: Sanne KatainenKurpitsamuffinit
noin 12 kpl
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl kurpitsasosetta
- 1 dl voita sulatettuna
- 1 dl smetanaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ tl ruokasoodaa
- ½ tl inkivääriä
- ripaus suolaa
Kuorrutus
- 3 dl vispikermaa
- 2½ rkl fariinisokeria
- kakkukoristeita
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kurpitsasose, voisula, smetana ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinipellin voideltuihin koloihin tai paperivuokiin.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15–17 min.
- Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota se jäähtyneiden muffinien pintaan. Viimeistele haluamillasi kakkukoristeilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
