
Söin täällä: S-ryhmän lippulaivaravintola lupaa tarjota niin paljon kotimaista kuin mahdollista – näin kävi
Solo Sokos Hotel Pier 4 avattiin reilu puoli vuotta sitten Helsingin Katajanokalle. Näyttävän hotellin yhteyteen avattiin Harbore-ravintola, joka keskittyy kotimaisiin raaka-aineisiin sekä sesonkiajatteluun.
Kuvassa ahventa, karitsaa ja suklaamoussea. Suklaamousse oli muotoiltu rakennuksen muotoiseksi. Kuva: Janiko KemppiHarbore-ravintolaa oli avaamassa Michelin-ravintolaa Saksassa pyörittänyt Sauli Kemppainen, joka jättäytyi pois ravintolasta viime joulun jälkeen. Harbore sai uudeksi keittiöpäällikökseen maaliskuussa Viljami Broaksen, joka työskenteli Fiascon sekä Sue Ellenin keittiöpäällikkönä.
Broas kertoo, että hänellä on vapaat kädet raaka-ainehankinnassa. Kun ruokalistaa tarkastelee, onkin mukava yllätys, kuinka paljon laadukkaita kotimaisia raaka-aineita sieltä löytyy. Valmiita kolmen ruokalajin kasvis-, kala- ja lihamenut maksavat 58, 62 ja 64 euroa.
Mitä listalta sitten löytyy?
Harboressa kannattaa tilata ehdottomasti leipälajitelma, johon lukeutuu vaaleaa, paahdettua porkkanaleipää, herkullista mallasleipää sekä ohutta näkkileipää. Leipä tarjotaan kolmen erilaisen levitteen kanssa, joista erityisesti savumuikkulevite vei kielen mennessään. Hintaa leipälajitelmalla on kuusi euroa.
Leivät ja levitteet yllättivät todella positiivisesti. Kuvassa leipää seurueelle. Kuva: Janiko KemppiAlkuruoaksi söin porkkanaa sekä mediumiksi paistettua ahventa Pietarsaaresta, jonka rakenne yllätti positiivisesti. Kalassa oli mukavasti purutuntumaa ja koostumus oli hieman sillimäinen. Kevyt hiillostus toi kalalle paljon lisämakua.
Pääruoaksi söin karitsaa Kemistä ja selleriä. Karitsa oli mehevää ja se oli paistettu täydellisesti. Lisukkeena tarjottu sellerikroketti sekä karitsaragu sopivat erinomaisesti annokseen täydentäen lihaa.
Jälkiruoaksi söin suklaamoussea, joka oli tehty rakennuksen mukaan tehtyyn muottiin. Lakritsi-lakkasorbetti toi mukavan lisän annokseen.
Ruoista nauttiessa oli helppo saada kiinni Harboren ruokafilosofiasta. Maut olivat selkeitä ja annoksissa puhdas raaka-aine oli kuningas. Kun liika kikkailu jätetään pois, asiakas tietää ja maistaa, mitä lautasella on.
Harbore, Katajanokanlaituri 4, 00160 HelsinkiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








