
Söin täällä: Tässä ravintolassa kannattaa käydä! Suomalaisia raaka-aineita pursuava lista hurmasi toimittajan
Entisessä taiteilijan ateljeessa sijaitseva Ateljé Finne keskittyy suomalaisiin raaka-aineisiin – ja hyvä niin!Kuvanveistäjä Gunnar Finnen (1886–1952) vanhassa työtilassa sijaitseva ravintola Ateljé Finne tarjoaa hienon illalliskokemuksen, joka kannattaa kokea Helsingissä.
Ravintolan avasivat vuonna 2007 Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen. Ateljé Finne nousi nopeasti arvostetuimpien helsinkiläisravintoloiden joukkoon. Vajaa kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin ravintola onnistuu yllättämään asiakkaansa.
Ateljé Finnen filosofia perustuu kotimaisiin kauden raaka-aineisiin. Heti ruokalistan alkuun kerrotaan, mistä jauhot (Malmgård), kasvikset (mm. Majvikin tila), kananmunat (Mäntymäki) ja poro (Paistunturin erämaa) tulevat. Ravintolassa ollaan selvästi ylpeitä siitä, mistä tarjottava ruoka tulee.
Tarjoilu on ensiluokkaista ja tarjoilija kertoo mielellään lisää annoksista. Päädyn 55 euron vapaavalintaiseen kolmen ruokalajin menuun, johon yllätyksekseni voin valita päivän pääruoan, poron sydämen. Alkuun valitsen vielä lisää lihaa, porotartarin ja jälkiruoaksi valkosuklaajäätelöä, vadelmaa ja pistaasia.
Mietin, oliko poro ennen poroa hyvä valinta, mutta epäily osoittautuu turhaksi. Kuminamajoneesilla ja fermentoidulla pavulla aateloitu tartar on ihanan raikas, mutta samalla täynnä pyöreää makua.
Tartarin kanssa tarjotaan monesti suolakurkkua. Säilötyt pavut toimivat erinomaisesti poroversion kanssa. Kuva: Janiko KemppiPoron sydämeen olen tutustunut jo aiemmin, joten odotan annokselta paljon. Täysi kymppi jälleen! Sydän on paistettu juuri oikean punertavaksi ja happo, suola ja umami leikkivät esimerkillisesti keskenään.
Jälkiruoka on hyvä, mutta sellaisenaan ei aivan yhtä kekseliäs kuin aiemmat ruokalajit.
Ateljé Finneä on todella helppo suositella. Se tarjoaa tunnelmallisen miljöön, erinomaista palvelua sekä maailmanluokan ruokaa. Kannattaa varata pöytä, jos liikkuu Helsingissä. Paikkoja on reilu 40, joten melko ajoissa kannattaa olla varauksen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










