Taatelikakku: Talvinen herkku kahvi- tai glögipöytään
Perinteinen taatelikakku saa jouluista lisäaromia, kun keität taatelit soseeksi glögissä.
Taatelikakku on erinomainen joulun ajan leipomus siksi, että se säilyy hyvänä pitkään. Kuva: Sanne KatainenTaatelikakku
noin 20 viipaletta
Ainekset
- 1 pkt (noin 250 g) kivettömiä taateleita
- 3 dl glögijuomaa
- 1½ dl sokeria
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Koristelu
- 2 tl tomusokeria
Valmistusohje
- Paloittele puristettu taatelipala ja kumoa kattilaan. Mittaa mukaan glögi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä soseeksi, 10–15 minuuttia. Sekoittele välillä. Voit halutessasi soseuttaa taatelit sauvasekoittajalla.
- Sekoita voi kuuman soseen joukkoon ja jätä jäähtymään.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset taateliseokseen yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinaan. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku valmis.
- Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja tuprauta sen pintaan tomusokeria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


