Matkailualan etujärjestön mielestä uusi yritystuki on pettymys hotelleille ja kylpylöille - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Matkailualan etujärjestön mielestä uusi yritystuki on pettymys hotelleille ja kylpylöille

Järjestön mukaan hotelleille ja kylpylöille tulisi laatia oma tukipaketti tai niiden kiinteitä kuluja tulisi korvata ilman euromääräistä ylärajaa.
MaRan mukaan hotellien ja kylpylöiden liiketoiminta on käytännössä loppunut koronarajoitusten takia. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön MaRan mukaan hallituksen linjaama uusi yritystuki on pettymys hotelli- ja kylpyläalalle. Järjestön mukaan hotelleille ja kylpylöille tulisi laatia oma tukipaketti tai niiden kiinteitä kuluja tulisi korvata ilman euromääräistä ylärajaa.

MaRa huomauttaa, että hotellien ja kylpylöiden liiketoiminta on käytännössä loppunut koronarajoitusten takia. Tuki voi kuitenkin olla hyödyllinen monelle matkailualan yritykselle, järjestö sanoo tiedotteessa.

Hallituksen linjaaman uuden yritystuen keskeiset yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan tuki voisi olla yritystä kohti korkeintaan 200  000 euroa.

Suomen Yrittäjien mukaan hallituksen päättämä yleinen kriisituki on välttämätön ja sen tarve on miljardiluokkaa.

Etujärjestö kertoo tiedotteessa, että moni yritys on syvässä ahdingossa koronakriisin takia. Lähes kymmenen prosenttia yrityksistä on menettänyt koko myyntinsä ja lähes 30 prosenttia vähintään puolet.

Lintilän mukaan tukisumma kokonaisuudessaan on jonkin verran alle miljardin.

Lue lisää

Uusi synkkä koronaraja rikki: Maailmanlaajuisesti on varmistettu jo yli 12 miljoonaa koronatartuntaa

Suomessa viimeisen viikon aikana 29 koronatapauksia – "Kysymys on maratonista, ei minkäänlaisesta pikamatkasta"

USA:ssa taas uusi synkkä ennätys: 60 209 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa

Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa