MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen

Tuuli alkaa voimistua myrskylukemiin merialueilla tänään iltapäivästä.

Tämän vuoden ensimmäinen syysmyrsky on saanut nimekseen Aila. Ilmatieteen laitoksen animaatiosta nähdään, kuinka se etenee Suomessa.

Myrskystä ennakoidaan vakavaa ja Ilmatieteenlaitos varoittaa huomenna voimakkaasta sateesta, pohjoistuulesta ja tulvista.

MTK on huolissaan metsävahingoista ja kuvaa ennustettua pohjoistuulta poikkeukselliseksi.

If Vakuutus neuvoo valmistautumaan syysmyrskyyn suojaamalla pihalla oleva irtaimisto sekä tarkistamalla talon vesikourut ja sadevesikaivot. Myös veneen riittävä kiinnitys on myös tärkeä muistaa.

Myrsky aiheuttanee vahinkoja erityisesti Ahvenanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnissa myöhäisestä keskiviikkoillasta torstai-iltapäivään saakka.

Rannikon läheisyydessä vahingot voivat olla alueellisesti melko vakavia. Rajujen tuulenpuuskien jakso kestää paikoin lähes vuorokauden, mikä hidastaa ja vaikeuttaa vahinkojen korjaamista.

Myöhemmin torstain aikana voimakkaita puuskia esiintyy laajalla alueella myös muualla maan etelä- ja keskiosassa. Idässä tuulivahingot ovat luonteeltaan yksittäisiä, joskin vahinkopaikkoja voi olla lukumäärältään runsaasti.

Tarkista oman alueesi ennuste MT:n sääpalvelusta

Lue lisää:

Metsävakuutuksen voi vielä ostaa vuorokauden aikana alkavaa myrskyä varten: "Pohjoisesta puhaltava myrskytuuli on poikkeuksellinen"

Lue lisää

Lumi- ja räntäsade haittaavat liikennettä valtaosassa maata

Suomen sää opettaa meidät elämään hetkessä

Ilmatieteen laitos: Lumimyräkkä pyyhkäisee tänään Suomen yli – ajokeli laajalti huono

Lumimyräkkä saapunee Suomeen ensi yönä, tuulet tekevät ajokelistä erittäin huonon