Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen

Tuuli alkaa voimistua myrskylukemiin merialueilla tänään iltapäivästä.

Tämän vuoden ensimmäinen syysmyrsky on saanut nimekseen Aila. Ilmatieteen laitoksen animaatiosta nähdään, kuinka se etenee Suomessa.

Myrskystä ennakoidaan vakavaa ja Ilmatieteenlaitos varoittaa huomenna voimakkaasta sateesta, pohjoistuulesta ja tulvista.

MTK on huolissaan metsävahingoista ja kuvaa ennustettua pohjoistuulta poikkeukselliseksi.

If Vakuutus neuvoo valmistautumaan syysmyrskyyn suojaamalla pihalla oleva irtaimisto sekä tarkistamalla talon vesikourut ja sadevesikaivot. Myös veneen riittävä kiinnitys on myös tärkeä muistaa.

Myrsky aiheuttanee vahinkoja erityisesti Ahvenanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnissa myöhäisestä keskiviikkoillasta torstai-iltapäivään saakka.

Rannikon läheisyydessä vahingot voivat olla alueellisesti melko vakavia. Rajujen tuulenpuuskien jakso kestää paikoin lähes vuorokauden, mikä hidastaa ja vaikeuttaa vahinkojen korjaamista.

Myöhemmin torstain aikana voimakkaita puuskia esiintyy laajalla alueella myös muualla maan etelä- ja keskiosassa. Idässä tuulivahingot ovat luonteeltaan yksittäisiä, joskin vahinkopaikkoja voi olla lukumäärältään runsaasti.

Tarkista oman alueesi ennuste MT:n sääpalvelusta

Lue lisää:

Metsävakuutuksen voi vielä ostaa vuorokauden aikana alkavaa myrskyä varten: "Pohjoisesta puhaltava myrskytuuli on poikkeuksellinen"

Lue lisää

Syyskuun lopun lämpimin lukema mitattiin Kokemäellä – mittari kipusi 23,5 asteeseen

Aila-myrsky jätti omenat rauhaan – kausityövoiman puute ja viileän märkä heinäkuu nipistävät puutarhamarjojen satoja

Ailan metsätuhot jäivät alle 20 miljoonaan euroon

Aila katkoi 100 000:lta sähköt, maakaapelointi vähensi riskiä – "Sähköt katkeavat yhä harvemmalta ja viat saadaan korjattua aikaisempaa nopeammin", Energiateollisuus kertoo