KirjaT Fiilistelyä kahvilla
Kahviasiantuntija Hanna-Maria Huhtonen ja ruokatoimittaja Elisa Johansson yhdistelevät kahvin ja ruuan makupareja Kahvin kanssa -kirjassaan.
He pyrkivät vastaamaan kahvinjuojaa ainakin joskus mietityttävään kysymykseen, mikä ruoka parhaiten soveltuisi yhdistettäväksi tiettyyn kahvilajiin ja sen valmistustapaan niin, että tuloksena olisi täydellinen makujen liitto.
Erilaisia ehdotuksia on kirjassa aamukahvista jälkiruokakahviin. Makuyhdistelmiä on tarjolla myös juhlakahville ja tavalliseen arkipäivän kahvihampaan kolotukseen.
Kirjasta saa ehdottomasti parhaan irti, jos sumeilematta aloittaa tutustumisen loppusivuilta. Sinne on koottu kahvisanasto, joka selventää muun muassa erilaisia raakakahvin käsittelytapoja. Kirjan loppusivuilla on niin ikään esitelty kirjassa käytetyt kahvijuoman valmistusmenetelmät.
Kirjan kaikkien kahvien toteuttaminen edellyttäisi melkoista keittiön varustelua, mutta kyllä tavallisillakin keittopeleillä pääsee makupareja kokeilemaan.
Tummenevina talvi-iltoina juhlavuutta kahvihetkeen voisivat tuoda helpot suklaa-kirsikkaleivokset, jotka syntyvät kirsikkahillolla täytetystä suklaakääretortusta.
Maikki Kulmala
Hanna-Maria Huhtonen, Elisa Johansson:
Kahvin kanssa – makupareja kahvista ja ruoasta. 96 sivua. Docendo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
