
Hampurilaisen voi syödä ilman sämpylää
Kun saa syödäkseen mehevän salaatin ja sen kaiken mitä normaalisti on hampurilaisen sisällä, voi ihmetellä, mihin sämpylää oikeastaan tarvitaan.Hyvinkäälle avattiin marraskuun lopussa Bursalad-ravintola, jonka nimikkotuote on – bursalad. Se tarkoittaa hampurilaista salaattipedillä ilman sämpylää.
Kävijät ovat kehuneet paikkaa niin paljon somessa, että on pakko mennä tutustumaan.
Ostan lounaaksi nimikkotuotteen. Seitsemän hampurilaisen valikoimasta valitsen kylkiäisen, jota normaalien pihvin, juuston ja maustekurkun lisäksi ryydittävät pekoni ja valkosipuli.
Hampurilainen täytteineen lepää lautasellani tuhdin salaattiannoksen päällä. Hampurilainen maistuu todella hyvältä: pihvi ja pekoni ovat sopivan rapeita, salaatti monipuolista ja tuoretta. Sämpylää en todellakaan kaipaa.
Miinusta annan puisista haarukasta ja veitsestä. Haarukka katkeaa, kun olen syönyt vasta puolet annoksesta.
Annos maksoi pienen kokiksen kanssa 13 euroa, mikä on minusta annoksen kokoon ja laatuun nähden kohtuuhinta.
Bursalad käyttää vain suomalaista lihaa. Siitä kertoo liitutaulu ikkunassa.
Aiemmin ravintola kertoi tarjoavansa vain kotimaista lihaa. Kun viranomaiset tulivat tarkistamaan paikkaa, he totesivat, että niin ei saa sanoa, sillä kotimaa ei ole maa. Sen sijaan pitää sanoa ”suomalaista”.
Teksti muutettiin ja OIva-raporttiinkin tuli lopulta hymynaama eli toiminta todettiin vaatimusten mukaiseksi.
Paikkaan mahtuu istumaan tusinan verran väkeä. Pääosa asiakkaista vain pistäytyy hakemassa syötävää.
Bursalad, Pavinmäenkatu 10, Hyvinkää
Ravintolan ikkunassa olevan liitutaulun teksti on nyt viranomaisten vaatimusten mukainen. Kuva: Pirjo LoiskekoskiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







