Mainos: Suomi Leasing

Vanha traktori auttoi yrittäjää tekemään puolen miljoonan liikevaihdon heti ensimmäisenä vuonna – ”Ei olisi onnistunut ilman leasingrahoitusta”

Kainuulainen Antti Kauppinen on 30-vuotias metsäalan yrittäjä, joka ei turhia hötkyile, mutta tekee tulosta. Vaikka hänen firmansa Oulunjärven metsäpalvelu on perustettu vasta vuoden vaihteessa, ensimmäisen tilikauden liikevaihtoarvio pyörii 500 000 eurossa.
Yrittäjä Antti Kauppinen tutustui metsäalaan jo lapsena kun ukki otti mukaan risusavotalle.

Se on aikamoinen saavutus, kun ottaa huomioon että vielä vuosi takaperin Kauppinen oli ihan muissa hommissa.

”Tein töitä vartijana sairaaloissa, mutta kyllästyin työaikoihin ja siihen, etten saanut päättää tekemisistäni itse”, Kauppinen sanoo.

Kuollut ukki auttaa uudelle uralle

Uusi suunta uralle löytyi yllättäen – lapsuuden aikaisista puuhista.

”Olen pienestä pitäen kulkenut ukkini matkassa risusavotassa, joten metsurointi oli tuttua. Niinpä aloin tehdä vartijan töiden ohessa metsäalan keikkoja, mutta eihän se riittänyt. Halusin olla oman elämäni herra.”

Joten oli aika heittäytyä täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

Mutta oma firma vaatisi pyöriäkseen monenlaisia välineitä. Ja traktorin.

”Vaikka alueella oli saatavilla monia toimijoita nurmikon istutukseen, puunkaatoon ja lumen auraamiseen, täältä puuttui täyden palvelun talo, josta saisi kaiken kerralla. Halusin tarjota juuri sitä. Mutta se edellytti, että käytössäni olisi traktori vähintäänkin alihankintana.”

Alihankinta taas ei tuntunut Kauppisesta hyvältä idealta.

”Olin aiemmin tehnyt yhteistyötä traktoriyrittäjien kanssa, mutta aikataulutus aiheutti harmaita hiuksia. Sitä paitsi, eikös oma traktori ole jokaisen pikkupojan unelma”, nauraa Kauppinen, joka pääsi ukin traktorin rattiin jo 13-vuotiaana.

Traktori löytyy mutta rahoitus on vaakalaudalla

Uusi kone olisi ollut liian kallis, joten Kauppinen alkoi katsella käytettyjä. Pian löytyikin vuoden 2008 Valtra N121 HiTech hintaan 35 000 euroa. Mutta rahoitus oli kysymysmerkki.

”Osamaksu ei tullut kyseeseen, koska kone oli käytetty. Ja jos pyytäisin pankista lainaa tuoreena yrittäjänä, en saisi toista lainaa muihin tarvikkeisiin kuten metsäkärryyn ja metsurikalustoon. Ne taas olisivat elintärkeitä liiketoimintani kannalta.”

Mutta puhuttuaan huolistaan ystävilleen hän sai tietää, että on olemassa toinen keino rahoittaa traktori.

”Kuulin että leasing-rahoituksessa koneen kulua ei merkitä omaan taseeseen vaan se jää rahoitustahon kirjoihin. Kun traktori ei näin rasittaisi oman firmani taloutta, voisin hakea pankkilainaa muita välineitä varten ja saisin liiketoimintani käyntiin heti isommalla vaihteella.”

Rahoituspäätös järjestyy tunneissa

Kauppinen laittoi hakemuksen usealle leasing-tarjoajalle.

”Kilpailutin monta paikkaa, mutta Suomi Leasing antoi parhaan tarjouksen. Kaiken lisäksi heidän rahoituspäätöksensä tuli muutamassa tunnissa siitä, kun täytin hakemuksen netissä.”

Kauppinen tykkäsi siitä mitä näki.

”Lähes kaikki leasing-tarjoajat vaativat isoa käsirahaa ensimmäiseksi eräksi, mutta Suomi Leasingin tarjouksessa jokainen erä oli yhtä pieni. Sillä oli iso merkitys varsinkin ensimmäisinä kuukausina, kun rahaa ei vielä tullut paljon sisään.”

Lisäksi Kauppiselle paljastui, että Suomi Leasingin perustaja Timo Leinonen on syntyjään Kainuusta ja asunut kolmen kilometrin päässä Kauppisen kodista.

”Ei ihme että oli niin helppoa asioida. Timossa on samaa kainuulaista suoruutta kuin itsessänikin”, Kauppinen nauraa.

Traktori vaikka seuraavaksi päiväksi

Suomi Leasing hoiti Kauppisen puolesta kohteen oston ja paperityöt myyjän kanssa. Kauppinen kiittelee Timon ja hänen poikansa Eetun nopeaa toimintaa.

”Ei tarvinnut muuta kuin kirjoittaa yksi allekirjoitus ja homma oli sillä selvä. Traktorin olisin saanut seuraavana päivänä, mutta koska edellinen omistaja tarvitsi sitä vielä muutaman viikon niin sovittiin että odotan.”

Kauppisen mukaan traktori on ollut kovalla koetuksella pitkin vuotta, mutta kestänyt hyvin. Töitä olisi enemmänkin.

”Haluaisin hankkia lisää koneita, että voisin laajentaa traktoripalveluitamme. Näen että tulevaisuudessa voisimme olla johtava metsäpalveluiden tuottaja Kainuussa.”

Mutta ennen sitä on huomispäivä.

”Hyppään aamulla traktoriin ja ajelen korjaamaan viemärilinjojen tien alituksen sekä lastaamaan polttopuita. Ja sitten illaksi kotiin vaimon ja lasten luo.”

Oletko löytänyt sopivan koneen mutta rahoitus puuttuu?

Täytä rahoitushakemus osoitteessa suomileasing.fi niin saat luottopäätöksen ja tarjouksen jopa samana päivänä.

Jos mielessäsi on kysymyksiä, soita Timolle. p. 040 509 6255 / Timo Leinonen.

Mainos: Suomi Leasing

Lue lisää