MAINOS: Suonentieto

Sähköinen taloushallinto on arkipäivää yhä useammalle maatilalle

Maatilojen arki on muuttunut vuosien varrella ja erilaiset velvoitteet, paperitöiden lisääntyminen ja toiminnan kasvaminen on myös luonut painetta kehittää taloudenhallintaa. Monelle viljelijälle on tuttua vuosittainen toistuva kuittirumba, kun verottajan vaatima veroilmoitus pitää täyttää.
Sähköinen taloushallinto tarjoaa maatiloille mahdollisuuden käyttää aikansa tuottavaan työhön.

Ostolaskujen hallinta ja maksaminen verkkopankkiin sitoo työaikaa. Valitettavasti postin kirjeetkään eivät aina löydä perille, jolloin lasku voi jäädä maksamatta ja aiheuttaa ylimääräistä vaivaa, kun perintäkirje tuleekin ensimmäisenä perille. Asiakkaille lähetettävien laskujen tulostaminen ja postittaminen lisää myös työtaakkaa.

Kohti kannattavampaa talouden hallintaa

Maatilat ovat yrityksiä, joiden toiminnan merkitys Suomen ruokaomavaraisuuden ja ruokaturvallisuuden takana on vahva ja tärkeä.  Maatalousneuvoksen sähköiset palvelut ovat mahdollistaneet toimintamallien kehittämisen maatiloilla niin, että talousasiat pysyvät vaivattomasti ja luotettavasti omassa hallinnassa. Tarvittaessa kirjanpito ja tilinpäätösasiat voi antaa tilitoimiston tehtäväksi, ja itse voi hoitaa ostolaskujen hallinnan ja maksut sekä laskutuksen samassa järjestelmässä. Kun aikaisemmin kirjanpito oli yrityksille muistiinpanovelvollisuus, johon verottaja ja laki edellyttivät, on se nykyään tärkeä ja hyödyllinen kartta suunnistaessa kohti kannattavaa yritystoimintaa. Maatalousneuvoksen sähköinen taloushallinto onkin otettu ilolla vastaan laajentavilla ja monipuolista toimintaa harjoittavilla maatiloilla.

Siirtyminen sähköisiin palveluihin sujuu helposti

Vallitseva maailmantilanne on tuonut haasteita monen eri toimialan yrityksille, mutta Suonentiedon pitkä kokemus sähköisestä taloushallinnosta ja pilvipalveluista on tarjonnut ratkaisun tähän ongelmaan. Niille asiakkaille, joilla sähköiset palvelut eivät ole vielä olleet käytössä, muutos sähköiseen järjestelmään on sujunut turvallisesti ja nopeasti. Ohjelmistojen esittelyissä, käyttöönottokoulutuksissa ja tukipalveluissa hyödynnetään etäyhteyttä. Tämä tuo ammattilaisen asiakkaan vierelle tueksi yli maakuntarajojen. Olemme panostaneet myös ohjeiden saatavuuteen, ohjevideoihin ja webinaareihin, joita asiakkaamme voivat hyödyntää myös palveluaikojen ulkopuolella.

Ohjelmistotalo, joka on asiakkaan tukena alusta alkaen

Kantavana voimana yrityksessämme pidämme tuotekehityksen ketteryyttä, mutta etenkin neuvontamme ammattitaitoa ja palvelualttiutta, josta saamme paljon kiitosta. Harvalla ohjelmistotalolla on tarjota suoraa ratkaisua ensimmäisen puhelun aikana ja meillä yli 95 % asiakastukeen tulevista puheluista saa ratkaisun ensimmäisellä soitolla.

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa työajan säästämisen

Asiakkaalle siirtyminen sähköiseen taloushallintoon tuo työpäivään tehokkuutta, jolloin “pakollisena pahana” tunnettu taloushallinto helpottuu, siihen käytettävä aika vähenee ja talouden tilannekuva on koko ajan hallinnassa. Papereiden pyörittely, etsintä ja lähettäminen ja tietojen tallentaminen vaativat paljon aikaa ja tallennustyö paperilta järjestelmään altistaa virheille. Sähköisen taloushallinnon avulla paperien pyörittely vähenee ja tarjoaa maatiloille, tilitoimistolle sekä yrityksille mahdollisuuden käyttää aikaansa tuottavaan työhön. Täytä tarjouspyyntö täältä: https://www.suonentieto.fi/tarjouspyynto/ 

Kirjanpito, laskutus ja palkanlaskenta – Maatalousneuvos

Sähköisen taloushallinnon artikkelisarja:
1. Sähköinen taloushallinto on arkipäivää yhä useammalle maatilalle
2. Paperiton taloushallinto osana maatilan arkea
3. Sähköisessä taloushallinnossa tilitoimiston ja maatilan välinen yhteistyö on joustavaa

MAINOS: Suonentieto
Lue lisää