Metsä

Pelastaisiko tämä musiikkivideo visakoivun? Suomen arvokkainta puulajia vaivaa tunkkainen mielikuva, ja uutta puuta puskee enemmän kuin koskaan

Englanninkielisen verkkosivun ja videon tarkoitus on luoda myönteistä mielikuvaa visakoivusta ja sen käyttömahdollisuuksista.

Visakoivun menekin edistämiseksi on julkaistu englanninkielinen verkkosivu ja siihen liittyvä video.

Sivustolla kerrotaan perustietoja visakoivusta ja esitellään erilaisia visakoivutuotteita. Materiaali on suunnattu esimerkiksi suunnittelijoille ja muotoilijoille. Tarkoitus on vaikuttaa visakoivun herättämiin tunteisiin ja mielikuviin.

Video ja verkkosivut on toteutettu osana vuodenvaihteessa päättynyttä Visan uusi tuleminen -hanketta, jota hallinnoi Lahden Seudun Kehityksen LADEC Oy. Jatkossa curlybirch.com -sivua ylläpitää Visaseura ry.

Hankkeen taustalla on visakoivun kasvattajien ja jalostajien huoli visakoivun käytön hiipumisesta 2000-luvulla.

"Valitettavasti mielikuva visakoivusta on jäänyt liian vahvasti menneisiin käyttötapoihin, johon kuului myös vahva kellastuva lakkaus", LADECin liiketoimintakehittäjä Mikko Kyle harmittelee tiedotteessa.

"Ilman uudenlaisen mielikuvan synnyttämistä visakoivu ei herätä nuoren polven suunnittelijoiden ja muotoilijoiden kiinnostusta hyödyntää sitä uusien tuotteiden luomisessa."

Visakoivua on pidetty Suomen arvokkaimpana puulajina. Visakauppaa käydään muista puulajeista poiketen kilohinnalla.

Visakoivun hakkuumahdollisuudet lähivuosina ja -vuosikymmeninä kasvavat. 1980–1990-luvuilla istutetut visakoivikot ovat harvennusiässä.

Englanninkieliset verkkosivut osoitteessa curlybirch.com

Lue myös:

Suomen arvokkain puulaji innostaa kasvattajia mutta kaupankäynti tökkii: "Monet puuta tarvitsevat joutuvat hankkimaan muuta tilalle"

Tyyris tukkikuorma matkasi Hämeestä Saksaan: "Laadukas sorvivisapölli on lähes kahden tukkikuorman arvoinen"

Visakoivu on arvokasta tavaraa – sen kasvatus vaatii aikaa ja omistautumista

Katso uusin video
Lue lisää

Suomalainen visakoivu ja muut erikoispuut kiinnostavat jopa Kiinassa asti – uusi yritys pyrkii viemään suomalaista metsäosaamista maailmalle

Lapin hotellit voisivat olla nykymuotoilun ja visakoivun näyteikkuna maailmalle – "Enää ei riitä porontalja parrun päällä"

Visakoivua päätyy jopa polttopuuksi, ellei sille keksitä uutta käyttöä

Hehtaarin tervalepikkö, siperianlehtikuusta ja joulupihtoja – tämän takia yllättävät puulajit kiinnostavat metsänomistajaa