Ulkomaiset mediat: Brasilian metsäpalot voivat yltyä pahemmiksi kuin viime vuonna – katso kuvat ja video roihuista - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Ulkomaiset mediat: Brasilian metsäpalot voivat yltyä pahemmiksi kuin viime vuonna – katso kuvat ja video roihuista

Viime vuonna Brasilian Amazonilla leimusivat vuosikymmenen laajimmat metsäpalot.
Christian Braga/Greenpeace
Brasilialaiset viljelijät raivaavat sademetsiä pelloiksi ja laitumiksi.

Brasiliassa Amazonin sademetsäalueella roihuaa suuria metsäpaloja, jotka paljastuivat ilmakuvista ja -videoista. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Greenpeacen heinäkuun alussa kuvaama materiaali osoittaa, että Amazonilla alkanut kuiva kausi on lähtenyt käyntiin dramaattisesti

CNN uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Amazonilla paloi kesäkuun aikana eniten metsää sitten vuoden 2007. Tuolloin tutkijat löysivät ilmakuvista 2 248 paikallista paloa, kun esimerkiksi viime vuoden kesäkuussa paloja havaittiin 1 880.

Tämänvuotisten metsäpalojen arvioidaankin yltyvän jopa pahemmiksi kuin viime vuonna, jolloin Brasiliaa koettelivat vuosikymmenen rajuimmat ja laajimmat metsäpalot. Viime vuonna Brasilian laajat metsäpalot alkoivat kesäkuussa, yltyivät pahimmilleen elokuussa ja tyrehtyivät lokakuussa.

BBC:n mukaan tämän vuoden paloihin voi vaikuttaa koronavirusepidemia, joka koettelee Brasiliaa pahoin.

Valtaosa Amazonin metsäpaloista saa alkunsa metsien raivaamisesta pelloiksi ja laitumiksi. Esimerkiksi Juarassa, joka on Amazonin alueen karjatalouden suuri keskittymä, näkyi The Guardianin mukaan suuria paloalueita ilmasta katsottuna.

Katso yllä olevasta The Guardianin video ja alta Greenpeacen ottamia ilmakuvia. Kuvat on otettu ja video kuvattu 9. heinäkuuta.

Lue lisää

Ranskassa kymmeniä evakuoitiin metsäpalon tieltä – sata pelastajaa sammutustöissä

The Guardian: Brasilialainen lihajätti narahti yhteyksistään Amazonin metsäkatoon

Tutkimus: Jopa viidennes brasilialaisesta EU-alueelle tuodusta soijasta on peräisin laittomasti hakatuilta sademetsäalueilta

Yhdysvalloissa tehtiin taas synkkä ennätys koronatartunnoissa, Brasiliassa vahvistettu yli kaksi miljoonaa tartuntaa