Metsä

Lieksan saha selvisi koronasta yhden vuorokauden keskeytyksellä – "Karanteenit ovat pääosin juuri päättymässä"

Binderholzin sahalta lähtenyt tartuntaryväs vaikuttaa olevan jo hallinnassa. Tartunnan sai 33, karanteeniin joutui reilut sata.
Lari Lievonen
Binderholzin puunhankinta Suomessa on jatkunut Lieksan koronatapauksista huolimatta normaalisti.

Binderholzin puunhankinta Suomessa on jatkunut tavalliseen tapaan Lieksan sahan työntekijöiden koronatapauksista huolimatta, kertoo yhtiön maajohtaja Juha Kohonen. Sahan tuotanto pyörii normaalisti ja tilauskanta on hyvä.

"Epidemia saatiin hyvällä yhteistyöllä terveysviranomaisten kanssa äärimmäisen nopeasti hallintaan. Kahden viikon karanteenit työntekijöille, joita oli yli 20, ovat pääosin juuri päättymässä."

Lieksan sahan työntekijöillä todettiin ensimmäiset koronavirustartunnat kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen uusia tapauksia ei ole todettu muilta kuin karanteenissa olleilta.

Siun soten mukaan Lieksan ryppäässä todettiin yhteensä 33 tartuntaa. Karanteeniin joutui reilut sata altistunutta. Rajoitustoimet Lieksassa jatkuvat 7.10. asti.

Lieksan sahalla tartunnan sai yhteensä parikymmentä työntekijää. Saha suljettiin yhden vuorokauden ajaksi. Sinä aikana tilat desinfioitiin.

Keskeytys ei aiheuttanut Binderholzin asiakastoimituksiin viivettä.

"Saha ei ole mikään paperitehdas, uudelleenkäynnistys ei ole valtavan suuri operaatio."

Binderholzilla on Suomessa toinenkin saha Nurmeksessa. Lieksassa on sahan lisäksi höyläämö.

Kohosen mukaan saha ei ole pahin mahdollinen työympäristö koronan leviämistä ajatellen. Työntekijöitä on suhteellisen vähän tilaan nähden.

Binderholzilla on ehkäisty koronatartuntoja maaliskuusta lähtien viranomaisohjeistuksen mukaisesti muun muassa välttämällä kontakteja vuoronvaihdoissa ja taukotiloissa. Siitä huolimatta tauti pääsi yllättämään.

"Se on erittäin vakavasti otettava ja nopeasti leviävä virus, jos sille sattuu olemaan otolliset olosuhteet. Sanomamme on kaikille muillekin: Olkaa varovaisia ja huolellisia, se voi tulla mistä vaan."

Katso uusin video
Lue lisää

MT:n lukija kutsui hirveä, joka pettyi nähdessään miehen ja auton – kutsuhuuto koostuu yksinkertaisesta äänteestä

Laaja koronavirusrypäs paljastui Lieksassa – välitön maskisuositus voimaan kaupungin alueella, tartuntoja jäljitetään paikalliselta sahalta

Karhu ja juna törmäsivät toisiinsa Lieksassa

Karhunmetsästys on alkusyksyn kiihkeä näytelmä, jossa valikoiva pyynti jää jahtikiiman jalkoihin