Metsä

Suomen suurin puunkorjuuyritys Metsäkonepalvelu Oy laajenee yrityskaupalla Ruotsissa

”Yrityskauppa on osa strategiaamme olla Ruotsin johtava puunkorjuuyritys", MKP Sverige AB:n toimitusjohtaja Mattias Ringström sanoo.
Kari Salonen
MKP-konsernilla on yhteensä noin 160 työntekijää ja noin 100 metsäkonetta Suomessa ja Ruotsissa.

Suomen suurin puunkorjuuyritys Metsäkonepalvelu Oy vahvistaa asemaansa Ruotsissa ostamalla Reko Gallringsentreprenad AB:n päätehakkuutoiminnot. Kalusto ja henkilöstö siirtyvät Metsäkonepalvelun tytäryhtiölle MKP Sverige AB:lle joulukuun alussa.

”Yrityskauppa on osa strategiaamme olla Ruotsin johtava puunkorjuuyritys. Meillä on jatkuva halu laajentua joko orgaanisesti tai yritysostojen kautta", MKP Sverige AB:n toimitusjohtaja Mattias Ringström sanoo tiedotteessa.

”Haluan asteittain lopetella yrittäjänä ja päätin selvittää, onko MKP:llä kiinnostusta ottaa osa liiketoiminnasta haltuunsa", kertoo puolestaan Reko Gallringsentreprenad AB:n omistaja Conny Johansson.

Hän sanoo jatkavansa poikansa kanssa puunkorjuuta, mutta toivoo, että jatkossa olisi hieman vapaatakin.

Suomen ja Ruotsin puunkorjuumarkkinat eroavat toisistaan. Suomessa metsäyhtiöt ovat ulkoistaneet puunkorjuun metsäkoneurakointiyrityksille, mutta Ruotsissa metsäyhtiöillä on vielä paljon omaa puunkorjuukalustoa.

MKP Sverige AB:n kotipaikka on Eksjö, joka sijaitsee runsaat 250 kilometriä Tukholmasta lounaaseen Smålandin maakunnassa. Yritys työllistää Ruotsissa 23 konetta, jotka toimivat enimmäkseen kahdessa vuorossa.

”Vuodesta 2020 näyttäisi tulevan meille kohtuullisen hyvä vuosi ja uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Iloitsemme siksi tästä yrityskaupasta, mikä avaa mahdollisuuksia kehittää toimintaamme uusien korjuuketjujen avulla", Ringström sanoo.

Metsäkonepalvelu Oy perustettiin Ruovedellä 1970. Yhtiön ensimmäinen toimitusjohtaja oli Tauno Tolppa, joka kuului myös omistajiin.

Tauno Tolpan poika, metsäneuvos Timo Tolppa jäi eläkkeelle ja jätti toimitusjohtajan tehtävät Janne Märkälälle viime kesän lopulla.

Metsäkonepalvelu Oy on MKP-konsernin emoyhtiö, jonka kotipaikka on Hämeenlinna. Konserniin kuuluu MKP Sverigen lisäksi Kone-Yijälä Oy.

MKP-konsernilla on yhteensä noin 160 työntekijää ja noin 100 metsäkonetta Suomessa ja Ruotsissa. Yrityskaupan jälkeen korjuumäärä kasvaa noin 3,0 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihto noin 30 miljoonaan euroon vuodessa.

Katso uusin video
Lue lisää

Suomen suurin metsäkoneyritys voitti UPM:n korjuu-urakat Kymenlaaksossa

Suometsien hakkuut onnistuvat nyt myös sulan maan aikaan Metsähallituksen leimikoissa

Koneyrittäjien Timo Tolppa Finnmetkossa: Ylikapasiteetti vaivaa metsäkonealaa

Metsä Group ja Helsingin yliopisto solmivat sopimuksen tutkimus- ja opiskelijayhteistyöstä