Ministeri Krista Kiuru: Sote-lait tavoitteena saada eduskuntaan joulukuussa – maakuntavaalit toiveissa vuodelle 2022 - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ministeri Krista Kiuru: Sote-lait tavoitteena saada eduskuntaan joulukuussa – maakuntavaalit toiveissa vuodelle 2022

Sote-uudistus ei ole vielä valmis, vaan esimerkiksi maakuntajako päätetään Kiurun mukaan vasta lausuntokierroksen jälkeen.
Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) esitteli sote-ministerityöryhmän linjauksia Helsingissä tänään. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus lähtee lausuntokierrokselle 15. kesäkuuta. Lait on tarkoitus saada eduskuntaan joulukuussa, kuten on aiemmin luvattu.

Sote-uudistus ei ole vielä valmis, vaan esimerkiksi maakuntajako päätetään Kiurun mukaan vasta lausuntokierroksen jälkeen.

Kiurun mukaan hallitus toivoo, että ensimmäiset maakuntavaalit järjestettäisiin vuonna 2022. Maakunnat, joille palveluiden järjestämisvastuu on siirtymässä, aloittaisivat vuoden 2023 alusta.

Lue lisää

Kiurun soolot rasittavat jo

Kokoomuksen Sarkomaa: ministeri Kiurun toimet eivät herätä luottamusta – "Jos julkisen sektorin oma kapasiteetti ei riitä, on oltava valmius hankkia palveluja yksityiseltä sektorilta"

Marin kyseenalaistaa riskialueille tietoisesti matkustaneiden ansionmenetyskorvauksen

Saarikko: Linjaukset matkustajien testaamisesta ja pakkokaranteenista oikeita ja oikea-aikaisia – "Koen, ettei ole oikein, että korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustava saisi korvauksen menetystä toimeentulosta."