Politiikka

Kulmuni aikoo johtaa itse seuraajansa valintaa – ministeriportaita Sanna Marinin taustalla saattaa rahaministerinä astella seuraavaksi Antti Kurvinen, Matti Vanhanen tai Mika Lintilä

Keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä kokoontuvat sunnuntaina Helsinkiin.
Stina Haaso
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on tuttu näky Säätytalolla. Kuva on maaliskuulta, jolloin pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi medialle valmiuslain käyttöönotosta.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni aikoo johtaa uuden valtiovarainministerin valintaa itse. Kulmunin eron myötä Suomea johtavan hallituksen kaksi tärkeintä ministeriä eivät ole puolueidensa puheenjohtajia.

Maaseudun Tulevaisuuden saamien tietojen mukaan Kulmuni tiedotti eroaikeistaan keskustan ministeriryhmää kokonaisuudessaan vasta perjantaina whatsappviestillä kello 14.50 eli kymmentä minuuttia ennen kuin Kulmunin tiedotustilaisuuden oli määrä alkaa.

Uutta valtiovarainministeriä etsitään nyt keskustan joukoista kiihkeästi. Vahvimmin nostetta tehtävään on Maaseudun Tulevaisuuden lähteiden mukaan puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisella, mutta vahvasti peesissä ovat myös Matti Vanhanen ja Mika Lintilä. Myös Juha Sipilän ja jopa Mauri Pekkarisen nimi on noussut esiin.

Annika Saarikkoa povataan enemmän Kulmunille haastajaksi puheenjohtajakisaan, mutta valtiovarainministeriä hänestä ei tässä tilanteessa olla leipomassa.

Esko Aho kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei ole tehtävään käytettävissä.

"On aktiivipoliitikon tehtävä. Matti Vanhanen on hyvä henkilö tähän toimeen."

Keskusta on jo ilmoittanut puoluehallituksensa ja eduskuntaryhmänsä kokoontuvan puolueen sääntöjen mukaisesti päättämään keskustan ehdokkaasta uudeksi valtiovarainministeriksi sunnuntaina 7.6. klo 16. Kokous järjestetään Helsingissä.

Lue lisää:

Katri Kulmuni jättää ministerin tehtävät: "Poliitikkona minun tehtäväni on kantaa vastuu"

"Kulmunin kurimus syvenee ja Annika Saarikon paluuta vanhempainvapaalta odotetaan nyt suurella kiinnostuksella"

Keskustan puoluehallituksessa ei katsottu hyvällä Kulmunin koulutusostoja: "Ehdottomasti virhe"

Juttuun lisätty 5.6. kello 18.16 Esko Ahon kommentti.

Lue lisää

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus suosituin, PS ei näytä menettäneen kannatustaan puheenjohtajavaihdoksen vuoksi

Lehmä ja turve ilmasto-ongelmien syylliset television vaaliohjelmissa

Hallituksen taival ei näytä helpottuvan

Jälkipuintia