Politiikka

Metsäpomot ja Marin liennyttivät tapaamisessa kuumana käyneen Kaipola-keskustelun leimahduksia – "Täytyy löytää yhteiset kehitysagendat, joiden eteen me molemmat voimme tehdä töitä", Metsäteollisuus ry:n Hämälä sanoo

Metsäteollisuuden johto vakuuttaa, ettei se ole menettänyt luottamustaan pääministeri Sanna Mariniin (sd.). Kumpikin osapuoli kiistää tapaamisen olleen kriisikokous.
Jarno Mela
Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä (kuvassa) ja Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen tapasivat pääministeri Sanna Marinin keskiviikkona.

Metsäteollisuus ry:n johto vakuuttaa, että luottamus valtiovaltaan on jäljellä kiivaan Kaipola-keskustelun jälkeen, kertoo Yle.

Tilannetta kommentoivat Ylelle Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä ja toimitusjohtaja Timo Jaatinen sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa keskiviikkona aamupäivällä.

"Sanoisin, että hyvähenkinen keskustelu osoitti, ettei meillä luottamuspulaa ole. Uskon, että valtionjohdon käsitys toimialan asioista on hyvällä tasolla, ja meidän täytyy löytää ne yhteiset kehitysagendat, joiden eteen voimme molemmat tehdä töitä", sanoi Ilkka Hämälä.

Hämälä otti kantaa myös pääministeri Marinin Yle TV1:n Ykkösaamussa esittämiin kommentteihin Kaipolan tehtaan sulkemisesta.

"Metsäteollisuus on Suomessa yhteiskunnallinen ja tärkeä asia, ja tässä on eri toimijoilla mielipiteitä ja kannanottoja. Minusta on aivan selvää kaikille osapuolille, että yritysjohto tekee yrityksiä koskevat tämänkaltaiset päätökset, mutta meidän pitää olla luonnollisesti valmiita kannanottoja ja mielipiteitä kuuntelemaan toimijoilta monelta suunnalta", korosti Hämälä, joka on myös Metsä Groupin pääjohtaja.

Toimitusjohtaja Timo Jaatisen mukaan keskustelu oli hyvä, ja metsäteollisuuden ja Suomen valtiovallan yhteys on aina ollut tiivis.

"Näin on tulevaisuudessakin. Tässä on kuitenkin pohjimmiltaan kysymys aina kilpailukyvystä ja siitä, kuinka sitä parannetaan. Yhteiskunnassa on erilaisia intressejä, ja niitä pitää valtiovallan kyetä sovittamaan yhteen ja löytämään sellaisia ratkaisuja, joilla eri toimialat voivat Suomessa kehittyä."

Valtioneuvostolähteet kertoivat Ylelle etukäteen, ettei osapuolien tapaamisessa ollut kyse kriisipalaverista.

Samaa sanoivat Hämälä ja Jaatinen. Heidän mukaansa keskustelu käsitti pitkän ajan näkymiä, metsäteollisuuden ilmastokarttaa, tulevaa budjettiriihtä ja EU:n kehitysvälinettä.

"Keskeinen viestimme oli se, että pystymme kehittämään metsäteollisuutta Suomen yhteiskunnan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan", sanoi Hämälä.

Yle: Metsäteollisuuden johto vakuuttaa luottamustaan pääministerin Mariniin - "Meidän pitää olla valmiita kuuntelemaan kannanottoja monelta suunnalta"

Lue lisää

Nallen julmistelu ei jäänyt sanahelinäksi - sopimusjärjestelmän horjutus alkoi metsäteollisuudesta

Kotkat pelastavat

"Politiikalta sain enemmän kuin uskalsin odottaa" – ex-puolustusministeri Jussi Niinistö johtaa nyt Kannuksen kaupunkia

Myös Stora Enso löysi työmarkkinapomon Metsäteollisuus ry:stä – Kimmo Kurki uuteen tehtävään joulukuun alussa