Politiikka

Ex-kansanedustaja Pertti Hakanen jättää MTK:n johtokunnan yhdeksän vuoden jälkeen: "En ole enää käytettävissä"

Jatkossa Hakanen keskittyy Karjalan Liiton toiminnanjohtajan tehtävään, osa-aikaviljelyyn ja talon rakentamiseen.
Jarkko Sirkiä
Pertti Hakanen toimii MTK:n johtokunnan jäsenenä vuoden loppuun asti.

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei ole enää käytettävissä MTK:n johtokuntaan. Valtuuskunnan kokouksessa marraskuussa valitaan uusi jäsen Hakasen tilalle.

"En ole käytettävissä. Satakunnan päätös ehdokkaan suhteen on minulla tiedossa ja tuen sitä päätöstä."

Hakanen on positiivisella mielellä asiasta ja haluaa kertoa asiasta välttääkseen spekulaatiot tilanteesta.

"En halua haastaa ketään toista ehdokasta. Haluan kiittää tästä yhdeksästä vuodesta ja antaa paikkani eteenpäin. Toimenkuvani on muuttunut vuosien aikana päätoimisesta viljelijästä osa-aikaiseksi. Se on kypsyttänyt päätöstäni siitä, että tästä voisi antaa paikan seuraavalle. Toivon oman tuottajaliittoni asettamalle ehdokkaalle menestystä. Tuottajaliitto uutisoi siitä sitten aikanaan."

Pertti Hakanen on ollut johtokunnan jäsen yhdeksän vuotta eli kolme kautta.

"Aika on ollut työntäyteistä, vaikuttavaa edunvalvontatyötä. Se on ollut monin tavoin antoisaa ja tukena on ollut hieno työyhteisö. On ollut mahtavaa käyttää omaa osaamista ja hyödyntää verkostoja, jotka ovat rakentuneet vuosien aikana."

"Yhteistyö kotimaisen ruoan ja maa- ja metsätalousyrittäjien edunvalvonnassa on ollut minulle sydämen asia. Olen tehnyt sitä tosissani, sitoutunut tehtävääni ja saanut mukavasti vastuuta erilaisissa kohdissa."

Tehtävä on ollut Hakaselle mielekäs ja mielenkiintoinen.

"Ei voi kuin kiittää MTK-urasta. Olen saanut olla näköalapaikalla vaikuttamassa. Työ johtokunnassa jatkuu vielä vuoden loppuun. Isompien kiitosten aika on sitten, kun työ on saatu loppuun."

Kiirettä pitää jatkossakin.

"Päiväni täyttyy tällä hetkellä Karjalan Liiton toiminnanjohtaja tehtävistä, osa-aika viljelystä ja talon rakentamisesta. Edunvalvonta ja järjestötyö on sydämeni asia ja näissä ympyröissä saan jatkaa edelleen."

Lue lisää:

Pertti Hakanen valittiin toiminnanjohtajaksi Karjalan liittoon

Kansanedustaja Pertti Hakanen kasvoi 15-lapsisessa suurperheessä – "Minun vastuullani oli pudottaa heinät parvelta"

Lue lisää

MTK Pohjois-Savo teki henkilövalintoja – Marttilan mukaan alueella on hyvät mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä biotalouden ratkaisuja

MTK myönteinen laillisen hampun viljelylle – "Kyllä tästä uusi toimiala polkaistaisiin pystyyn"

Ylen linjasta kuuluu keskustella

Ylen päätoimittaja Jokinen yllättyi Juha Marttilan MTK:n valtuuskunnassa antamasta kritiikistä - suora viestintä olisi rakentavampaa