Politiikka

Kokoomuksen Timo Heinonen: Sotaveteraanien kuntoutuksesta ei saa leikata korona-aikanakaan

Kansanedustaja esittää miljoonan euron määrärahan lisäämistä ensi vuoden budjettiin.
Kimmo Haimi
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esittää, että valtio korvaa veteraanien kuntoutusrahoja ja muuta rahoitusta uhkaavan leikkauksen.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esittää, että valtio korvaa veteraanien kuntoutusrahoja ja muuta rahoitusta uhkaavan leikkauksen. Hän lähetti aiheesta tiedotteen.

Heinosen mukaan perinteisiä Veteraanikeräyksiä ei ole pystytty toteuttamaan korona-aikana normaalilla tavalla. Varusmiehet ovat vuosikymmenten aikana kantaneet ison vastuu keräyksestä. Kansanedustaja arvioi, että rahoitusta uhkaa noin miljoonan euron leikkaus.

Sotiemme Veteraanit ja Sotiemme Naiset -varainhankintakeräykset uhkaavat jäädä myös vajaiksi tulevana vuonna. Heinonen toivoo Sanna Marinin (sd.) hallituksen huolehtivan siitä, että veteraanien rahoitus ei leikkaannu.

"Nämä keräykset on tärkeä asia ja myös varusmiehelle ne ovat olleet tärkeä osa monessakin mielessä. Se on ollut osa sukupolvien välistä ketjua. Mutta emme voi ajatella niin, että kunniakansalaistemme kuntoutus ja hoito ja hoiva ovat kiinni keräystuotoista", Heinonen sanoo.

Veteraanien keski-ikä on jo reilusti yli 90 vuotta ja korkea ikä merkitsee myös lisääntyvää hoidon ja hoivan tarvetta.

"Toivon, että hallitus tai eduskunta lisää tämän miljoonan euron määrärahan ensi vuoden budjettiin", Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Talousarvioaloitteen allekirjoitti myös joukko muita kansanedustajia. Heinonen alleviivaakin, että vastuunkantaminen on koko eduskunnan ja yhteiskunnan yhteinen tehtävä.

"Viimeinen iltahuuto kutsuu kiihtyvällä tahdilla näitä meidän naisiamme ja miehiämme. Pidetään huolta heistä viimeiseen asti."

Lue lisää

Lähidemokratia tarvitsee tekijänsä

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä

Porvaripuolueet ovat hylänneet ruuan tuottajat

Vaikka Porin ässä koettelee keskustan hermoja, punamulta on nyt vahvempi kuin ennen kohua