Politiikka

MTK:lta seitsemän kohdan ohjelma elvytysrahojen jakoon – biotalouden tuotekehitys ja biokaasuinvestoinnit keskiössä

MTK:n mukaan biotalouden elvytyspotentiaali pitää huomata ja sen roolia vahvistaa Suomessa.
Kimmo Haimi
MTK haluaa kasvattaa hajautettua biokaasuntuotantoa EU:n elvytysrahaston avulla.

MTK on julkaissut seitsemän kohdan ohjelman EU:n elvytysrahojen käytöstä Suomessa.

Tuottajajärjestön esittämillä toimenpidekokonaisuuksilla edistettäisiin biotalouden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa, kasvatettaisiin biokaasuntuotantoa sekä elvytettäisiin metsäsektoria kaikkialla Suomessa.

MTK:n mukaan biotalouden elvytyspotentiaali pitää huomata ja sen roolia vahvistaa Suomessa. Globaalitalouden kasvu koronan jäljiltä vaatii materiaalien tehokasta kierrätystä. Järjestö haluaa myös parantaa vientiteollisuuden edellytyksiä, vahvistaa infrastruktuurininvestointeja, panostaa työmarkkinoiden toimivuuteen ja kehittää lähipalveluita.

"Suomi voidaan siirtää nopeasti bio-kiertotalouteen ja kestävän kasvun ohjelman on tuettava muutosta nostamalla biotalous elvytyksen ja ilmastotyön ytimeen", puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Suomessa parhaillaan valmisteltavalla kestävän kasvun ohjelmalla linjataan EU:n elpymisvälineen varojen käyttöä maassamme.

Lue lisää aiheesta:

Saarikko kannustaa öljylämmittäjiä vaihtamaan bioenergiaan – energiaremonttiin ovat saaneet tukea liki kaikki hakeneet

Kaksi kolmesta hyväksyy EU-maiden elvytysrahaston yhteisvastuun – yrittäjät ja perussuomalaisten kannattajat kriittisimpiä

Lue lisää

Biokaasuun kunnianhimoa ja metsäalalle ohjelma investointien tueksi – näitä MTK vaatii maanantaina alkavalta budjettiriiheltä

MTK:n Wallin: Lisätalousarvio ei vastaa Hetemäen raporttiin – "Koko valtakunnan toimintaedellytykset on unohdettu monelta osin"

Marttila patistaa bioenergiatalkoisiin kivihiilen polton sijaan

EU:n elpymisväline syventää velka-ahdinkoa