Politiikka

Isojoen Konehalli Oy myytiin irlantilaisille omistajille: "Olemme erittäin tyytyväisiä"

Kaupassa tärkeimpinä kriteereinä oli muun muassa henkilöstön pysyminen ennallaan.
Johannes Tervo
Yhtiötä vuosikymmeniä johtanut Ilkka Alakortes toimii jatkossa vain konsultoivassa roolissa.

Valtakunnallisen IKH-ketjun kivijalkana toimiva maahantuontiyritys Isojoen Konehalli Oy Kauhajoella sekä Jokapaikka Oy Työkalu ja Varaosa -tytäryhtiöineen ovat vaihtaneet omistajaa. Yhtiöiden osakekannat on myyty 21. kesäkuuta irlantilaiselle teknisen alan tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittavalle Grafton Group plc:lle.

"Sopimus syntyi erittäin huolellisen suunnittelun ja pitkän neuvotteluprosessin tuloksena, jossa tärkeimpinä kriteereinä olivat toimintojen, henkilöstön ja yhteistyökumppanuuksien säilyminen ennallaan", yhtiö tiedottaa.

Tiedotteen mukaan perheyhtiötä vuosikymmeniä luotsannut Ilkka Alakortes siirtyy sivuun, mutta toimii tarvittaessa konsultoivassa roolissa.

”Yhtiön toiminta on kasvanut siihen mittakaavaan, että se tarvitsee leveät hartiat yhtiön toiminnan jatkuvuuden, kasvun ja kehittymisen turvaamiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Graftonin kaltaisen toimijan viemään yritystä eteenpäin yhdessä nykyisen johdon ja henkilökunnan kanssa,” Alakortes kertoo.

Grafton Group plc:n toimitusjohtaja Gavin Slark on tyytyväinen kauppoihin: ”Ostamalla IKH:n Grafton vahvistaa asemiaan Euroopassa kansainvälistymiseen tähtäävän kehitysstrategiansa mukaisesti. IKH:n laadukas toimintatapa, vahva markkina-asema ja kokenut johto luovat Graftonille uuden kasvualustan Pohjoismaiden markkinoilla.”

Isojoen Konehalli Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty aiemmin varatoimitusjohtajana toiminut Matti Vainionpää.Vastuuhenkilöt jatkavat aiemmissa rooleissaan. Tiedotteen mukana yritysten toiminta jatkuu entisellään sekä Kauhajoella että Työkalu ja Varaosa-myymälöissä nykyisillä paikkakunnilla.

Lue lisää:

IKH:n toimitusjohtaja on pientilan poika: "Myös yrityksen on muistettava juurensa"

IKH irlantilaisille 199,3 miljoonalla eurolla

Lue lisää

"Suomen komein koripallostadion" – IKH Areenasta tulee hulppea kotihalli Korisliigan kestomenestyjälle: Karhu Basketin otteluihin tilaa jopa 3 500 katsojalle

IKH irlantilaisille 199,3 miljoonalla eurolla

KKV käräyttää keskiviikkona merkittävän hintakartellin – seuraamusmaksuja tulossa

Valtran Jari Rautjärvi on maatalouskonekaupan tulokuningas – Hankkijan pomo päihittää ansioillaan Latmännen Agron johtajat