Politiikka

Agrarheute: Saksan viljelijät ovat kypsiä Merkelin puolueeseen, mutta tuskin äänestävät demareitakaan

Saksan konservatiivipuolueet CDU ja CSU ovat voineet luottaa aiemmin viljelijöiden ääniin, mutta näin ei enää ole, arvioi agrarheute.comin päätoimittaja.
Tapio Vesterinen
Saksan maataloustuottajat eivät ole enää uskollisia CDU:n ja CSU:n äänestäjiä, arvioi agrarheute.com -lehden päätoimittaja.

Saksan maanviljelijät kääntänevät vaaleissa selkänsä kristillisdemokraattiselle CDU:lle ja sen baijerilaiselle sisarpuolueelle CSU:lle, arvioi maatalousmedia agrarheute.comin päätoimittaja Simon Michel-Berger sivuston julkaisemassa kommentissa.

Aiemmissa vaaleissa CDU ja CSU ovat voineet luottaa saavansa selvän enemmistön viljelijöiden äänistä. Tällä kertaa moni on kypsä kokeilemaan muita puolueita. Helmikuussa tehdyn kyselyn mukaan varmoja CDU:n ja CSU:n äänestäjiä oli vain 18 prosenttia viljelijöistä.

Michel-Berger arvelee viljelijöiden pettymyksen syyksi sen, että maata hallitseva puolue ei ole onnistunut viemään päätökseen tärkeitä maataloushankkeita kuten lannoiteasetuksen uudistusta.

Maataloustuotannon reunaehdot saattavat kiristyä viljelijöiden protestoinnista riippumatta.

CDU:n pääkilpailijan, sosiaalidemokraattisen SPD:n taakse viljelijät tuskin ryhmittyvät. Sen sijaan huomattavan ääniosuuden voivat saada liberaalipuolue FDP ja kansallismielinen populistipuolue AfD, Michel-Berger arvelee.

Simon Michel-Bergerin kommentti agrarheute.comissa (saksaksi)

Lue myös: Saksan liittopäivävaalit järjestetään sunnuntaina, SPD:stä ennustetaan vaalivoittajaa

Lue lisää

Media: Saksan kristillisdemokraattien johtaja kertonut olevansa valmis jättämään puolueen puheenjohtajan tehtävät

Uutistausta: Onko demarikanslerista jälleen Saksan uudistajaksi?

Äänestys Saksan liittopäivävaaleissa on alkanut – vaaleissa haetaan seuraajaa Angela Merkelille

Saksan liittopäivävaalit järjestetään sunnuntaina, SPD:stä ennustetaan vaalivoittajaa