Politiikka

MTK:n johtokunnassa jatkaa Asko Miettinen

Toinen auki ollut johtokuntapaikka kuului maaseutunuorille. Omassa syysparlamentissaan nuoret valitsivat jo aiemmin edustajaksi Susanna Valtosen.
Jaana Kankaanpää
Maidontuottaja Asko Miettinen Joensuusta valittiin jatkokaudelle MTK:n johtokuntaan. Vastaehdokkaana ollut Jari Ahlholm onnitteli häntä.

Asko Miettinen jatkaa toiselle kolmivuotiskaudelle MTK:n johtokunnan jäsenenä. Hän päihitti vastaehdokkaaksi asettuneen Jari Ahlholmin MTK:n valtuuskunnan äänestyksessä torstaina.

"Jäsen on tärkein voimavaramme tulevaisuudessa. Meillä pitää olla mahdollista tuottaa lisäarvoa kaikille jäsenille", Miettinen painotti.

Miettinen sai äänestyksessä 58 ääntä, Ahlholmin äänisaaliin jäädessä 14 ääneen. Kokous järjestettiin Espoon Hanasaaressa.

Valtuuskunnassa oli auki kaksi johtokuntapaikkaa. Toinen auki ollut paikka kuului maaseutunuorille. Omassa syysparlamentissaan nuoret valitsivat jo aiemmin edustajaksi Susanna Valtosen. Nyt valtuuskunta vahvisti Valtosen valinnan.

Hämeenlinnalainen luomunaudanlihantuottaja painotti järjestön yhtenäisyyden merkitystä tulevaisuudessa.

"Keskinäinen kilpailu ei auta meistä ketään. Esimerkiksi viljantuottajien ahdinko näkyy hetken päästä kotieläintilojen ahdinkona. Nuorten merkitys järjestölle pitää saada näkymään konkreettisesti. Meillä on Suomi täynnä nuoria, jotka uskovat parempaan tulevaisuuteen", hän kannusti.

Edellinen maaseutunuorten johtokuntaedustaja Kaisa Rantasalo piti tunteikkaan läksiäispuheen. Hän korosti kuluttajatyön ja tulevaisuususkon merkitystä järjestötyössä. "Edunvalvontatyössä pyörimme ongelmien ympärille, mutta se ei saa tarkoittaa, että masennamme omaa jäsenkuntaamme. Aina kun joku lähtee MTK:n tilaisuudesta, pitää siitä jäädä hyvä mieli."

Rantasalo sai valtuuskunnan puheenjohtajalta vuolaat kiitokset työstään. "Kaisa on todella hoitanut tehtäväänsä samalla intensiteetillä, kuin mielikuva kolme vuotta sitten osoitti ja jälkeäkin on syntynyt", valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen tiivisti.

Lue lisää aiheesta:

"Kassa on tyhjä ja rahat loppu" – MTK:n Marttila huolissaan vaarantuneesta ruokajärjestelmästä

"Tämä ei meille käy", MTK:n Viljanen vetoaa "tolkun ihmisiin" ruuantuotannon kestävyyden tunnustamiseksi

Lue lisää

MTK haastaa kunnat ja kaupungit tarjoamaan kotimaista ruokaa – peltorahastot kuumensivat tunnelman valtuuskunnan yleiskeskustelussa: "Ollaan viljelijät tiukkana"

"Kassa on tyhjä ja rahat loppu" – MTK:n Marttila huolissaan vaarantuneesta ruokajärjestelmästä

"Tämä ei meille käy", MTK:n Viljanen vetoaa "tolkun ihmisiin" ruuantuotannon kestävyyden tunnustamiseksi

MTK:n valtuuskunnassa vaalipaneeli ja äänestys johtokunnan jäsenestä