Sähköpyörällä taltutat kaksi pyöräilijän vihollista: Ylämäen ja vastatuulen - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Sähköpyörällä taltutat kaksi pyöräilijän vihollista: Ylämäen ja vastatuulen

Sähköpyörät ovat yleistyneet nopeasti. Se ei ole ihme, sillä avustusta käyttämällä pääsee töihin hikoilematta ja jyrkänkin mäen ylös tuosta vain.

Onneksi sähköpyörää ei enää mielletä iäkkäiden ja raihnaisten menopeliksi, vaan kuka tahansa voi ajaa sähköavusteisella pyörällä.

Eniten sähköpyörästä on etua, kun voi vaihtaa auton pyörään. Jos työmatka on vähän liian pitkä tavallisella pyörällä kuljettavaksi, sen saattaa hyvin jaksaa ajaa sähköavusteisella. Aamulla voi käyttää tehokasta avustusta, jolloin ei välttämättä tarvitse käydä edes suihkussa ennen töiden aloittamista.

Pyöräilijällä on tunnetusti neljä vihollista: kylmyys, sade, ylämäki ja vastatuuli. Niistä kaksi voi taltuttaa sähköpyörällä.

Pyörää valitessa on järkevää miettiä tarkkaan, minkälaisissa oloissa aikoo pääasiassa ajaa. Kaupungin keskustaan suuntautuvalla työmatkalla tarvitaan erilainen pyörä kuin hiekkapintaisilla pikkuteillä, puhumattakaan metsäpoluista ja peltoteistä.

Toiset sähköavusteiset pyörät ovat erittäin raskaita polkea, jos akku sattuu loppumaan kesken matkanteon. Sellaisen kanssa kannattaa olla huolellinen, että virtaa varmasti riittää.

Lue lisää

IL: Poliisi ei aloita vihreiden Fatim Diarran sähköpyörästä esitutkintaa

KSML: Sähköpyöräjupakan kiusaamat vihreät ajavat politiikkojen kaupalliselle yhteistyölle pelisääntöjä

Kaikki sallittua, kun tavoite on liikunnan ilo

IL: Vihreiden Fatim Diarra pyysi Helkamalta monen tonnin sähköpyörää ilmaiseksi ja sai sen – osti kohun noustua pyörän omakseen