Rakentaminen

Finlandia-talon väistötila rakennetaan uudelleensiirrettävistä puumoduuleista – hankkeeseen varattu liki 10 miljoonaa euroa

Pikku-Finlandia toimii väistötilana, kun Finlandia-taloa peruskorjataan 2,5 vuotta.
Susanna Anttila/Aalto-studio
Helsingin Töölönlahden rantaan nouseva noin 2 600 neliön kokoinen Pikku-Finlandia avautuu yleisölle alkuvuonna 2022. Hankkeeseen on varattu liki 10 miljoonaa euroa. Havainnekuva.

Puumoduulirakentaja FM-Haus Oy on voittanut Helsingin kaupungin kilpailutuksen Pikku-Finlandian rakentamisesta.

Konsertit soivat remontin ajan puusaleissa, kun Pikku-Finlandia toimii väistötilana Finlandia-talon 2,5 vuotta kestävän peruskorjauksen ajan.

Helsingin Töölönlahden rantaan nouseva noin 2 600 neliön kokoinen rakennus toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana. FM-Haus vastaa kaikesta rakentamiseen liittyvästä maanrakennustöistä suunnitteluun ja asentamiseen.

"Tämä on meille hieno tilaisuus osoittaa, että puumoduulirakentaminen ja yrityksemme osaaminen soveltuvat arkkitehtuurisesti näyttävien rakennusten valmistamiseen", FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo yhtiön tiedotteessa.

Helsingin kaupunki painotti hankkeen kilpailutuksessa Sjömanin mukaan ekologisia materiaalivalintoja sekä kiertotalousnäkökulmaa.

"Pikku-Finlandia on suunniteltu niin, että Finlandia-talon perusparannuksen valmistuttua rakennus siirretään uuteen paikkaan Helsingissä ja otetaan käyttöön kouluna tai päiväkotina."

Hanke muodostaa noin kolmanneksen FM-Hausin ensi vuoden tavoitellusta liikevaihdosta ja Sjöman toteaa sen olevan yhtiölle tärkeä referenssi eli näyttökohde.

Pikku-Finlandia avautuu yleisölle alkuvuonna 2022.

FM-Haus on vuonna 1996 perustettu perheyritys, jonka tuotantotilat sijaitsevat Jokioisilla Kanta-Hämeessä.

Yhtiö työllistää 90 rakentamisen ammattilaista kirvesmiehistä laatoittajiin, sähkömiehistä ja lvi-asentajista suunnittelijoihin.

"Tarvitsemme lisää väkeä tuotantoon ja olemme käynnistämässä rekrytointikampanjaa", Sjöman kertoo.

Lue lisää

Puurakentamiselle 1,5 miljoonan euron tuki – rahoitusta muun muassa vähähiilisyyden ja digitalisaation kehittämiseen

Tutkimus kyseenalaistaa puurakentamisen ilmastohyödyt

Kestääkö puu avaruudessa? Japanilainen metsäyhtiö ja yliopisto aikovat laukaista puusta tehdyn satelliitin

Honkarakenteen yt-neuvottelut päätökseen – hirsitalovalmistaja irtisanoo 11 työntekijää