Uutiset

Rovaniemen raviradan hallitus vaihtui puheenjohtajaa lukuun ottamatta – toinen iso vaihdos reilun vuoden sisään

Ensimmäisen Arctic Racen tappioista on päästy pinnalle, vaikka korona on rasittanut myös Rovaniemen toimintaa.
Kaijaleena Runsten
Mäntyvaaran luonnonkaunis ravirata toimi kuninkuusravien näyttämönä kolme vuotta sitten. Sen jälkeisinä vuosina henkilövaihdoksia on radan johdossa riittänyt.

Rovaniemen Ravirata Oy:n yhtiökokouksessa kuukausi sitten vaihdettiin kuusipaikkaisen hallituksen jäsenistö lukuun ottamatta puheenjohtaja Osmo Huhtalaa. Puheenjohtajan mukaan vaihdoksiin ei kuitenkaan liity suurta dramatiikkaa.

”Erovuoroisilla ei ollut jatkohaluja. Yksi jäsenistä muutti pois paikkakunnalta, ja pari Rovaniemen ulkopuolella asuvaa henkilöä jättäytyi pois”, selventää Huhtala, joka on johtanut hallitusta viime vuoden kesäkuusta.

Myös tuolloin yhtiökokouksessa kävi luuta, ja vain yksi edeltävästä hallituksesta sai jatkon. Vähän aiemmin sai epäluottamuksen vuodesta 1975 raviradan johtotehtävissä ollut Matti Rajaharju, joka on nykyiisin Suomen Hippoksen hallituksen jäsen.

Uudesta hallituksesta ainoastaan sihteeriksi valitulla Marko Bohmilla on entuudestaan kokemusta hallitustyöskentelystä raviradalla. Kaikilla hallitukseen valituilla on kuitenkin puheenjohtajan mukaan lajin tuntemusta.

”Useammalla uudella jäsenellä on hevosenomistaja- sekä hevosyrittäjätaustaa. Sen puoleen oikein hyvä kattaus eri näkemyksiä alasta."

Rovaniemen raviradalla on viime vuosien aikana ollut turbulenssia toimihenkilöiden parissa. Sekä toimitusjohtaja että ratamestari vaihtuivat viime vuonna, ja edellinen toimitusjohtaja Anna Paavola hoiti tehtävää vain vajaan vuoden.

Osmo Huhtala on tyytyväinen viimeisimpiin rekrytointeihin.

”Onnistuimme edellisen hallituksen kanssa palkkaamaan hyvät henkilöt”, kiittelee Huhtala toimitusjohtaja Sari Jauhojärven ja ratamestari Vesa Aikion työpanoksia.

Molemmat aloittivat viime elokuussa.

Rovaniemen ravirata ei ole jäänyt osattomaksi koronan aiheuttamista negatiivisista vaikutuksista. Arctic Lapland Rally ajettiin tammikuussa ilman yleisöä kuten moottorikelkkojen SM Sprint helmikuussa.

”Näistä tapahtumista jäi paljon tuloja saamatta eritoten ravintolapuolelta. Kilpailijat olivat silti tyytyväisiä järjestelyihin", Huhtala toteaa.

Koronasta huolimatta talous on Rovaniemen raviradalla tasapainossa. Vuoden 2020 tilinpäätös päätyi nollatulokseen, tästä vuodesta ennakoidaan koronasta huolimatta parempaa.

”Verrattaessa vuoden takaiseen tilanteeseen, näyttää taloudellinen tilanne valoisammalle taloudenkin osalta."

Rovaniemen T75-kierros ravataan 4. joulukuuta, ja tällöin on tarkoitus järjestää Arctic Horse 2021 tapahtuma. Missä laajuudessa ja missä muodossa tapahtuma aiotaan järjestää, ei Luhtala uskalla vielä sanoa.

”Perustimme juuri työryhmän suunnittelemaan tapahtumaa. Toivottavasti koronatilanne on rauhoittunut siihen mennessä. Pääsisimme toteuttamaan tapahtuman normaalisti yleisölle."

Juuri Arctic Race on ainakin osaksi ollut taustalla, kun sekä toimi- että luottamushenkilövaihdoksia on riittänyt. Joulukuussa 2019 ensimmäistä kertaa ajettu Arctic Horse Race valittiin koko maan ravigaalassa vuoden raviteoksi ja se saavutti muutenkin paljon myönteistä huomiota, mutta tulos jäi tappiolliseksi.

Osmo Huhtala on nyt optimistinen Rovaniemen raviradan tulevaisuuden suhteen.

”Meillä on hyviä kehityssuunnitelmia saada vielä lisää alan ulkopuolisia tapahtumia raviradalle. Tärkeätä on, että alueen käyttöastetta saataisiin nostettua."

”Lähiaikojen kohokohta ravirintamalla on Kirppu-ajo syyskuun alussa 15 000 euron ykkösellä. Siihen jää sopivasti kuukauden verran väliä kuninkuusraveista”, Osmo Huhtala toteaa.

Lue aiempia:

Vaihdoksia tehtiin kesäkuun alussa 2020: Rovaniemelle valittiin uusi puheenjohtaja – ”Kokouksessa oli positiivinen henki”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Myös Arctic Horse Race -tapahtuma ilman yleisöä

Rovaniemen raveissa ei puutetta hevosista eikä ihmisistä

Rovaniemelle valittiin uusi puheenjohtaja – ”Kokouksessa oli positiivinen henki”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video