Hesburgerin ruisfilehampurilaisessa nyt suomalaista possua
Ruisfilehampurilainen on ainoa kolmen ison hampurilaisketjun tuotteista, jossa on vain kotimaista lihaa.Hesburger on nyt lunastanut lupauksensa siirtymisestä kotimaiseen possuun. Pikaruokaketju kertoi vaihtavansa saksalaisen porsaanlihan suomalaiseen 25.9.2015.
Alun perin siirtymäajaksi arvioitiin noin kuusi viikkoa, mutta aikataulu venyi huomattavasti.
Ruisfilehampurilaisen leipä on kotimaisesta rukiista leivottua Reissumiestä. Majoneesi valmistetaan Suomessa, välissä olevan salaatin ja tomaatin alkuperämaa vaihtelevat satokausittain. Täytteeseen kuuluvat sipulirenkaat tulevat Hollannista.
Myös ateriaan kuuluvat ranskalaiset tulevat Hollannista.
Hesburgerin ruisfilehampurilainen on ainoa kolmen suuren ketjun, McDonalds'in, Burger Kingin ja Hesburgerin tuotteista, joissa on vain suomalaista lihaa.
MT on seurannut pikaruokaketjujen kotimaisuusasteen kehittymistä. Suomalaiseen lihaan ovat Hesburgerin lisäksi luvanneet panostaa ABC sekä Kotipizza.
Hesburger on korostanut kotimaisuutta mainonnassaan, mutta sen raaka-aineet ovat suurimmaksi osaksi ulkomaisia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


