Suolaiset joulutortut
Joulutortut maistuvat suolaisina, kun ne leivotaan suupalan kokoisiksi. Täytteet kootaan superhelposti paistettujen torttujen päälle. Ohjeessamme on kolme täytevaihtoehtoa, mutta voit varioida niihin myös omia suosikkiherkkujasi.
Pienet, suupalan kokoiset tortut vaativat hiukan näpertelyä, mutta niitä on mukava syödä yhdellä haukkauksella. Halutessasi voit valmistaa myös isompia torttuja. Kuva: Sanne KatainenSuolaiset joulutortut
10–40 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voi- tai torttutaikinalevyjä
- 1 kananmuna
Täyte 1
- 1 pkt (150 g) piparjuurituorejuustoa
- 1 pkt (100 g) kylmäsavuleikkelettä (riista, poro, hevonen tai nauta)
- ruohosipulia
Täyte 2
- ½ pkt (à 200 g) yrttituorejuustoa
- 1 rs (150 g) mätiä (esim. kirjolohen tai muikun)
- tilliä
Täyte 3
- ½ pkt pehmeää tuorejuustoa
- 1 dl viikunahilloa
- timjamia
Valmistusohje
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit tehdä joko normaalikokoisia torttuja tai pieniä suupalan kokoisia. Jos teet normaalikokoisia, niin jaa taikinalevyt kahteen osaan ja muotoile tortut perinteiseen tapaan. Jos teet suupalan kokoisia torttuja, niin jaa jokainen taikinalevy ensin kahteen osaan ja tämän jälkeen molemmat neliöt neljään yhtä suureen neliöön. Muotoile neliöt pieniksi tähtitortuiksi.
Voitele tortut munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä.
Täytä tortut haluamillasi täytteillä. Levitä torttujen pohjalle notkistettua juustoa ja nosta päälle leikkelettä, mätiä tai hilloa. Viimeistele yrteillä.
Vinkki: Voit valmistaa tortut jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä ne vasta juuri ennen tarjoamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
