Valmista juhlava grilliateria hirven ulkofileestä
Tarjoa grillihirvi lohkoperunoiden, grillikasvisten ja kylmän karpalokastikkeen kanssa.Grillattua hirvenfileetä
(6 annosta)
- Ainesosat:
- 1 kg hirven ulkofileetä
- suolaa ja pippuria
- Marinadi:
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl soijakastiketta
- 2 rkl balsamietikkaa
- Lisukkeet:
- 1 kg varhaisperunoita
- 1 kukkakaali
- 6–12 pientä porkkanaa
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa
- Kastike:
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 2 dl punaviiniä
- 1 dl vettä
- 1,5 dl karpaloita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl riistafondia
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje:
Poista sulatetusta hirven ulkofileestä kalvot ja kuivaa lihan pinta. Sekoita ruokaöljy, balsamietikka ja soijakastike. Pyörittele filee marinadissa ja rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Anna lihan maustua pöydällä 1–2 tuntia.
Pese perunat ja leikkaa ne neljään tai kahdeksaan lohkoon. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori tai raaputa porkkanat ja poista niistä kannat. Pyörittele perunalohkot ja vihannekset ruokaöljyssä ja rouhi päälle suolaa.
Kuori ja silppua salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota silppua voissa kattilan pohjalla. Lisää punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, riistafondi ja mausteet. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes. Soseuta kastike sauvasekoittimella, maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai fariinisokeria. Laita jäähtynyt kastike jääkaappiin.
Grillaa hirven ulkofileetä kokonaisena kuumassa grillissä noin 15 minuutin ajan välillä käännellen. Laita filee vetäytymään tiukkaan foliokääreeseen ja kääri folio vielä sanomalehteen. Anna lihan levätä 20 minuuttia.
Grillaa perunoihin ja vihanneksiin kuumassa grillissä pinta ja kypsennä niitä sitten noin 15 minuutin ajan yläritilällä. Perunoiden tulee olla hieman pehmenneitä, kukkakaalin ja porkkanoiden napakoita.
Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa lohkoperunoiden, grillikasvisten ja kylmän karpalokastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


