
Sienistä tulee superherkullisia grillissä – ota nämä kesäiset reseptit talteen
Sieniä voi täyttää, mutta ne sopivat myös esimerkiksi vartaisiin.
Sienet kannattaa kypsentää kunnolla grillissä, sillä silloin niiden maku tulee parhaiten esille. Kuva: Champ / Kuvankäsittely: Janiko KemppiGrillaaminen tuo sienten maun vahvasti esille. Erityisesti kiinteämmät herkkusienet sopivat grilliin, koska ne kestävät hyvin paistamista hajoamatta. Sienet ovat myös helppoja grillattavia.
Champ jakoi kolme reseptiä, joissa on käytetty herkkusieniä. Sieniä voi käyttää hyvin myös lihan korvikkeena. Ne sopivat myös lisukkeeksi tai esimerkiksi hampurilaisten väliin makua tuomaan. Sienten marinointi myös kannattaa, jolloin niihin saa lisää makua.
Grillatut herkkusienivartaat
- 350 g grilliherkkusieniä
- 1 dl tummaa balsamicokastiketta
- ½ dl soijakastiketta
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ tl mustapippuria myllystä
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Laita puuvartaat likoamaan veteen. Halkaise herkkusienet.
Yhdistä maustekastikkeet, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.
Sekoita herkkusienet marinadin joukkoon ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pujota herkkusienet vartaisiin. Säästä kulhon pohjalle jäänyt marinadi glaseeraukseen.
Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti.
Sivele lopuksi marinadia vartaiden pintaan ja ripottele hienonnettua persiljaa päälle.
Täytetyt herkkusienet
- 500 g portobello-herkkusieniä
- 100 g tomaattia
- 1 punasipuli
- 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 100 g fetajuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Poista herkkusienistä jalka ja paloittele ne pieneksi.
Kuutio tomaatti. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Hienonna basilika ja murskaa fetajuusto murumaiseksi.
Sekoita lopuksi sienisilppu, tomaatit, sipuli, basilika, öljy, hunaja ja mausteet keskenään.
Asettele sienet uunivuokaan ja lusikoi täyte hattuihin.
Nosta grillin keskitasolle noin 20 minuutiksi.
Grillisienet
- 8 kpl Grilli- tai jumboherkkusientä
- 2 rkl öljyä
- 80 g sinihomejuustoa
- 1 kpl keltuainen
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- mustapippuria rouhittuna
- 16 siivua pekonia
Valmistusohje
Irrota herkkusienten kannat ja hienonna ne veitsellä.
Paahda kannat öljyssä kullan ruskeiksi.
Sekoita kulhossa sinihomejuusto, keltuainen, ruohosipuli ja jäähtyneet herkkusienten kannat.
Mausta massa mustapippurilla.
Leikkaa herkkusienen hatusta noin 1–2 mm paksuinen viipale.
Täytä sieni sinihomejuustomassalla ja laita sieniviipale kanneksi.
Kieritä 2 pekonisiivua sienen ympärille limittäin.
Kypsennä sienet grillissä, kunnes pekoni on kauttaaltaan paahtunut.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






