Mamman marjapiiras
Mustikkapiirakka on klassikkoleivonnainen, mutta leivotaanko paras piirakka pullataikinapohjalle vai muropohjaan? Sitruunavoi antaa pohjalle uutta makua.
Mamman marjapiiras on klassikkoleivonnainen. Tällä kertaa pohjan sitruunavoi antaa sille uutta makua. Kuva: Jaana KankaanpääMamman marjapiiras
8–10 annosta
Pohja
- 1 pak. (100 g) sitruunavoita tai voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl grahamjauhoja
- 11/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- noin 4 dl mustikoita
- 1 prk kermaviiliä
- 1 muna
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat. Sekoita kermaviiliin muna ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle.
Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki
Gluteeniton piirakka syntyy korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
