Mamman marjapiiras

Mustikkapiirakka on klassikkoleivonnainen, mutta leivotaanko paras piirakka pullataikinapohjalle vai muropohjaan? Sitruunavoi antaa pohjalle uutta makua.
Mamman marjapiiras on klassikkoleivonnainen. Tällä kertaa pohjan sitruunavoi antaa sille uutta makua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mamman marjapiiras

8–10 annosta

Pohja

  • 1 pak. (100 g) sitruunavoita tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 11/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • noin 4 dl mustikoita
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 muna
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat. Sekoita kermaviiliin muna ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki

Gluteeniton piirakka syntyy korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.