Valkosuklaa-raparperimaljat
Valkosuklaan makeus ja raparperin kipakka happo luovat yhdessä hienon makuliiton.
Valkosuklaan makeus ja raparperin kipakka happo luovat yhdessä hienon makuliiton. Kuva: Jaana KankaanpääValkosuklaa-raparperimaljat
6—8 annosta
Ainekset
- 2 dl appelsiinimehua
- ½ dl raakaruokosokeria
- ¼ tl kokonaista kardemummaa
- 3—4 raparperinvartta
- 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaavaahto
- 150 g valkosuklaata
- 1 muna
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 dl ranskankermaa
Paahdettu kauraseos
- 2 rkl rypsiöljyä tai voita
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- ¼ tl sormisuolaa
Koristeeksi
- minttua
Valmistusohje
Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja kardemumma. Kuumenna.
Kuori raparperinvarret ja leikkaa ne parin sentin paloiksi. Lisää ne kattilaan ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Ota kattila sivuun, mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Vatkaa hieman jäähtyneeseen suklaasulaan muna, sitten hunaja ja ranskankerma. Vatkaa seos tasaiseksi. Pane seos jääkaappiin jähmettymään.
Lusikoi tarjoilumaljojen pohjalle raparperiseosta ja sen päälle valkosuklaaseosta. Tee toinen kerros samoin. Peitä astiat kelmulla ja nosta jääkaappiin seuraavaan päivään.
Mittaa pannulle rasva ja hunaja, kuumenna. Sekoita kaurahiutaleet mukaan ja sekoittele, kunnes ne saavat hieman väriä.
Mausta seos suolaripauksella ja anna jäähtyä. Koristele annokset kauraseoksella ja mintulla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

