Bataatti-kuskussalaatti

Bataatti ja hedelmät tuovat sekä väriä että makua kuskussalaattiin.
Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bataatti-kuskussalaatti

5—6 annosta

Ainekset

  • 1 (300 g) bataatti
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 1/2 dl kuskusta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • puolikas vihreä paprika

Kastike

  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2 prk (1 pala) salaattijuustoa
  • 1/2 rkl hunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • maitoa

Valmistusohje

Leikkaa kuorittu bataatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon bataatti, valkosipulit, suola ja voi. Keitä 3—4 minuuttia, kunnes bataattikuutiot ovat lähes kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuskus ja sitruunamehu. Sulje kansi ja anna hautua, kunnes kuskus on kypsynyt. Sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää salaattiin persilja ja suikaloitu paprika. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Hienonna salaattijuustopala haarukalla. Sekoita kastikkeen ainekset. Ohenna maidolla ja tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.