Bataatti-kuskussalaatti
Bataatti ja hedelmät tuovat sekä väriä että makua kuskussalaattiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Bataatti-kuskussalaatti
5—6 annosta
Ainekset
- 1 (300 g) bataatti
- 2 valkosipulin kynttä
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2 1/2 dl kuskusta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
- puolikas vihreä paprika
Kastike
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1/2 prk (1 pala) salaattijuustoa
- 1/2 rkl hunajaa
- mustapippuria myllystä
- maitoa
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu bataatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon bataatti, valkosipulit, suola ja voi. Keitä 3—4 minuuttia, kunnes bataattikuutiot ovat lähes kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuskus ja sitruunamehu. Sulje kansi ja anna hautua, kunnes kuskus on kypsynyt. Sekoita ja anna jäähtyä.
Lisää salaattiin persilja ja suikaloitu paprika. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Hienonna salaattijuustopala haarukalla. Sekoita kastikkeen ainekset. Ohenna maidolla ja tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki
Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Mustion linnassa pääsin maistamaan aitoa ruotsalaisklassikkoa19.8.
- Ikivanha resepti olikin nykyaikainen pataruoka19.8.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin19.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi19.8.
- Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen19.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015