Bataatti-kuskussalaatti
Bataatti ja hedelmät tuovat sekä väriä että makua kuskussalaattiin.Bataatti-kuskussalaatti
5—6 annosta
Ainekset
- 1 (300 g) bataatti
- 2 valkosipulin kynttä
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2 1/2 dl kuskusta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
- puolikas vihreä paprika
Kastike
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1/2 prk (1 pala) salaattijuustoa
- 1/2 rkl hunajaa
- mustapippuria myllystä
- maitoa
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu bataatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon bataatti, valkosipulit, suola ja voi. Keitä 3—4 minuuttia, kunnes bataattikuutiot ovat lähes kypsiä.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuskus ja sitruunamehu. Sulje kansi ja anna hautua, kunnes kuskus on kypsynyt. Sekoita ja anna jäähtyä.
Lisää salaattiin persilja ja suikaloitu paprika. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Hienonna salaattijuustopala haarukalla. Sekoita kastikkeen ainekset. Ohenna maidolla ja tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki
Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

