Jumbles pikkuleivät
Jumblesit ovat walesiläisiä cookies-pikkuleipiä, todella helppotekoisia ja maistuvia. Tässä taikinaan on pantu kuivattuja karpaloita, mutta yhtä hyvin voi käyttää muita marjoja tai hedelmiä, rusinoita tai vaikka pähkinöitä.
Jumbles pikkuleivät
noin 12 kpl
Ainekset
- 140 g suolatonta voita
- 100 g sokeria
- 50 g tummaa muscovadoa
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl leivinjauhoja
- 1/2 tl kanelia
- noin 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja lisää sokerit joukkoon hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Riko kananmuna sekaan. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauho. Ripottele kattilaan sekoittaen.
Nosta lusikalla kekoja pellille. Jätä taikinalle reilusti tilaa ympärille.
Nosta uunin keskitasolle 190 asteeseen noin 12 minuutiksi. Ota uunista pois ja anna jäähtyä.
Vinkki: Karpaloiden sijaan voit käyttää muitakin kuivattuja marjoja tai vaikka rusinoita tai pähkinöitä.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Joka neljännellä suomalaisella on osoitettua osaamista tärkeässä asiassa – järjestelmän suosiota ei olisi parikymmentä vuotta sitten osattu arvata
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"