Tämä keitto valmistuu supernopeasti ja on täyttävää
Pelmenikeitto valmistuu vartissa ja vie nälän. Pelmeneitä löytyy kaupoista runsaasti eri makuisia.Pakasteesta myytävät pelmenit ovat huippuhyvä pikaruoka kiireiseen arkeen. Vähimmällä vaivalla keität pelmenit liemikuutiolla maustetussa vedessä, mutta vain muutaman minuutin enemmän aikaa vie kasviksilla ja sienillä rikastetun keiton tekeminen. Suotta väheksytty kiinankaali sopii erinomaisesti nopeasti kypsennettäviin keitto- ja vokkiruokiin. Keiton kuivatut herkkutatit voit korvata myös tuoreilla, käyttövalmiilla sienillä, esimerkiksi herkkusienillä.
Kiinankaali-pelmenikeitto
noin 4 annosta
- Ainekset
- 12 dl vettä
- 1 (liha)liemikuutio
- noin ⅓ kiinankaalia
- 1–3 lehti- tai palmukaalinlehteä
- 1–2 porkkanaa
- 10 cm pala purjoa
- 1 ps pelmeneitä (pakaste)
- kourallinen kuivattuja herkkutattiviipaleita
- muutama tippaa srirachakastiketta
- ¼ tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Pane vesi ja liemikuutio kiehumaan. Suikaloi kaalit, kuoritut porkkanat ja pesty purjo. Siirrä kasvikset, pelmenit, herkkutattiviipaleet ja mausteet kiehuvaan veteen. Keitä pelmenipussin ohjeen mukainen aika. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat veden pinnalle.
Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa ja tarjoa keitto heti.
Vinkki: Pelmeneissä ja liemikuutiossa on suolaa, joten muuta suolalisäystä ei välttämättä tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


