Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruhtinatarhilloke

Jos mieli tekee itse tehtyä hilloketta kesän jäätelöannoksiin, paahtoleivälle tai lettukesteihin, kokeile kuningatarhillosta mariannemurskalla jalostettua ruhtinatarversiota. Suklaan ja mintun ystävät ovat varmasti innoissaan.
Itse tehty hilloke on ilo nostaa pöytään niin jäätelön kuin vaikka köyhien ritareiden lisäksi.
Itse tehty hilloke on ilo nostaa pöytään niin jäätelön kuin vaikka köyhien ritareiden lisäksi. Kuva: Carolina Husu

Ruhtinatarhilloke

noin 1 ¼ litraa

Ainekset

  • 500 g vadelmia
  • 500 g mustikoita
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria (Dansukker)
  • 1 dl Marianne-karamellimursketta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kaada peratut marjat ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna, kunnes vesihöyryä alkaa muodostua. Lisää sokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita mukaan karkkimurske ja vaniljasokeri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hilloke hyytyy kiinteähköksi noin vuorokaudessa.

Hilloke on loistava jäätelön ja jälkiruokalettujen kruunaaja.

Vinkki!

Makeamman hillon voit tehdä myös hillosokerilla, jota tarvitset annokseen 500 g (6 dl) marjakilolle.