Ruhtinatarhilloke
Jos mieli tekee itse tehtyä hilloketta kesän jäätelöannoksiin, paahtoleivälle tai lettukesteihin, kokeile kuningatarhillosta mariannemurskalla jalostettua ruhtinatarversiota. Suklaan ja mintun ystävät ovat varmasti innoissaan.

Itse tehty hilloke on ilo nostaa pöytään niin jäätelön kuin vaikka köyhien ritareiden lisäksi. Kuva: Carolina Husu
Ruhtinatarhilloke
noin 1 ¼ litraa
Ainekset
- 500 g vadelmia
- 500 g mustikoita
- ½ dl sitruunamehua
- 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria (Dansukker)
- 1 dl Marianne-karamellimursketta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kaada peratut marjat ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna, kunnes vesihöyryä alkaa muodostua. Lisää sokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita mukaan karkkimurske ja vaniljasokeri.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hilloke hyytyy kiinteähköksi noin vuorokaudessa.
Hilloke on loistava jäätelön ja jälkiruokalettujen kruunaaja.
Vinkki!
Makeamman hillon voit tehdä myös hillosokerilla, jota tarvitset annokseen 500 g (6 dl) marjakilolle.
Osaston luetuimmat
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta