Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Gluteeniton kakku juhliin: Koristele raparperijuustokakku syötävillä kukilla

Raparperijuustokakku on samaan aikaan makea ja kirpsakka.
Gluteeniton, britakakun henkinen hyydytetty kakku maistuu ihanasti raparperilta ja kermalikööriltä. Simppelin kaunis koristelu syntyy syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla.
Gluteeniton, britakakun henkinen hyydytetty kakku maistuu ihanasti raparperilta ja kermalikööriltä. Simppelin kaunis koristelu syntyy syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raparperi on lähes joka pihalla kasvava alkukesän herkku, joka nousee uusiin sfääreihin kardemumman ja kermaliköörin kanssa. Herkullinen hyydytettävä juustokakku tehdään gluteenittomana, ja koristellaan kaupan tai pihapiirin syötävillä kukilla.

Gluteeniton raparperijuustokakku

noin 12 annosta

  • Ainekset
  • Pohja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ¾ dl sokeria
  • ¼ dl mantelilastuja
  • Raparperihilloke
  • 1 liivatelehti
  • 250 g raparperia
  • 2 dl hillosokeria
  • ¼ dl vettä
  • ¼ tl kardemummaa
  • Raparperi-juustotäyte
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kermalikööriä (esim. Baileys)
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl raparperihilloketta
  • Koristeluun
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjakakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle mantelilastut. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Kakku laskee hiukan jäähtyessään.

Pane raparperihillokkeen liivatelehti kylmään veteen. Nosta raparperinpalat kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja kardemumma. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.

Ota kattila liedeltä. Purista liivatteesta vesi ja sekoita se hillokkeeseen. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa 2 levyksi. Osien siirtelyssä auttaa leveä lasta.

Pese vuoka ja pingota siihen uusi leivinpaperi. Nosta alempi kakkuviipale vuokaan.

Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kermalikööri kulhossa. Vaahdota kerma ja kääntele se juustoseokseen.

Purista liivatteista vesi ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivate juustomassaan ohuena nauhana. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperihilloke.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada täyte vuokaan. Nosta kakun yläpuoli juustomassan päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Irrota kakku vuosta ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.