Luumu-tiikerikakku
Tiikerikakku luumuhillotäytteellä on juhlava ja jouluinen kuivakakku. Voit käyttää luumun sijaan myös aprikoosi- tai kirsikkahilloa oman maun mukaan.

Tiikerikakku luumuhillotäytteellä on juhlava ja jouluinen kuivakakku. Voit käyttää myös aprikoosi- tai kirsikkahilloa oman maun mukaan. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Luumu-tiikerikakku
noin 25 viipaletta
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl maitoa
- 1 dl luumumarmeladia tai aprikoosi- tai kirsikkahilloa
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota kolmasosa taikinasta ja lisää siihen marmeladi ja maito. Sekoita loppuun taikinaan ruokalusikallinen sitruunamehua.
Voitele ja korppujauhota hyvin 1,8 litran rengasvuoka. Pane vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, päälle tumma taikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että kerrokset sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
Vinkki
Lisää maitoa tai kermaviiliä hillo-taikinaseokseen sen verran, että se on yhtä notkeaa kuin lopputaikina.
Osaston luetuimmat
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Mummon lihapullat
- Vie ajatukset kesään näillä herkuilla ‒ 4 hunajaista reseptiä
- Maailman parhaat uunijuurekset
- Rapeat valkosipulipatongit helposti ‒ hunaja tekee täytteestä ekstraherkullisen