Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Luumu-tiikerikakku

Tiikerikakku luumuhillotäytteellä on juhlava ja jouluinen kuivakakku. Voit käyttää luumun sijaan myös aprikoosi- tai kirsikkahilloa oman maun mukaan.
Tiikerikakku luumuhillotäytteellä on juhlava ja jouluinen kuivakakku. Voit käyttää myös aprikoosi- tai kirsikkahilloa oman maun mukaan.
Tiikerikakku luumuhillotäytteellä on juhlava ja jouluinen kuivakakku. Voit käyttää myös aprikoosi- tai kirsikkahilloa oman maun mukaan. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luumu-tiikerikakku

noin 25 viipaletta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1 dl luumumarmeladia tai aprikoosi- tai kirsikkahilloa
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota kolmasosa taikinasta ja lisää siihen marmeladi ja maito. Sekoita loppuun taikinaan ruokalusikallinen sitruunamehua.

Voitele ja korppujauhota hyvin 1,8 litran rengasvuoka. Pane vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, päälle tumma taikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että kerrokset sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.

Vinkki

Lisää maitoa tai kermaviiliä hillo-taikinaseokseen sen verran, että se on yhtä notkeaa kuin lopputaikina.