Täydellinen lisuke kalalle: Parasta parsakaalista
Lämmin, paahdettu salaatti maistuu kala- ja liharuokien lisukkeena.Myös parsakaali sopii mainiosti uunissa kypsennettäväksi, sillä silloin makua ei liukene keitinveteen, vaan tavallaan tiivistyy itse kasvikseen. Lämmin paahdettu salaatti on oivallinen lisuke lähes kaikille liha- ja kalaruoille. Fetajuusto täydentää salaatin makua, sillä se tuo siihen rasvaa ja suolaisuutta.
Paahdettu parsakaalisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 1 parsakaali
- 2 porkkanaa
- 1 tlk kikherneitä
- 1 pkt fetajuustoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- Kastike
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 rkl sokeria
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Huuhtele ja paloittele parsakaali kukinnoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi lanteiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
Sekoita öljyyn mausteet. Pyöräytä kasvikset ja kikherneet öljyssä. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista, käännä kasvikset ja murustele päälle fetajuusto. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes juusto ja kasvikset ovat saaneet hiukan väriä.
Kasvisten paahtuessa sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa salaatti lämpimänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


