Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Fazerille tuplavoitto keittiömestareiden maailman cupissa: Fazer Ruotsi pesi tiukasti Fazer Suomen

    Tehtävänä oli tarjota 150:lle salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisäkettä sekä jälkiruoka.
    Joukkueessa on mukana Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloiden ja Fazer Experience Centerin keittiömestareita: kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto, Matti Tikka, Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.
    Joukkueessa on mukana Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloiden ja Fazer Experience Centerin keittiömestareita: kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto, Matti Tikka, Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen. Kuva: ROB ORTHEN

    Fazer Culinary Team Finland saavutti toisen sijan keittiömestareiden Culinary World Cup -kilpailussa. Voitto meni Fazerin Ruotsin joukkueelle. 

    Fazerin Suomen joukkue kilpaili maanantaina 26.11. ja Fazer Ruotsin joukkue keskiviikkona 28.11. Lopullinen tulos ratkesi tänään torstaina.

    ”Olen todella ylpeä joukkueesta ja sen menestyksestä. Joukkueen jäsenet tekivät upean työn kehittäessään menuta sekä valmistautuessaan kisoja varten. Vaikka lähdimmekin tavoittelemaan kisoissa kirkkainta mitalia, hopea ei ole missään nimessä häpeä näissä kisoissa, ja on upeaa huomata, miten hyvin Pohjoismaat pärjäsivät koitoksessa. Pienen levon jälkeen suuntaamme katseet kohti Stuttgartin Olympialaisia 2020”, joukkueen Antti Tynkkynen kertoo.

    ”Haluamme yhdessä kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, perheitä sekä kannustajiamme. Kiitos kaikille vankasta tuesta ja ihailtavasta kannustuksesta."

    Kilpailumenun teemana oli ”Fighting Food Waste”. Tehtävänä kilpailussa oli valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150:lle hengelle. Lounaaseen sisältyi salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisäkettä sekä jälkiruoka.

    Viisi tuomaria arvosteli kokonaisuuden: ruoan maku, esille laitto, ammattimainen ruoanvalmistus, yhteistyö ja roolit keittiössä, hygienia ja siisteys, ravitsemus sekä kilpailun teeman menussa ja toiminnassa.

    Joukkueenjohtajana toimii tuotekehityspäällikkö Karri Käki Fazer Food Servicesiltä. Joukkueessa on mukana Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloiden ja Fazer Experience Centerin keittiömestareita: kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto, Matti Tikka, Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.

    Lähes kaikki raaka-aineet mausteita ja muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ovat kotimaisia raaka-aineita. Joukkue otti kaiken mukaansa myös siksi, että menu on tehty ja tekemistä harjoiteltu juuri samoilla aineksilla

    Menussa käytettiin Valion piimää, kermaa ja herkuttelujuustoja. Joukkueen kisoissa käyttämä Atrian broileri oli suomalaista, antibioottivapaata, kauralla kasvanutta jyväbroileria. Raaka-aine oli Pirkanmaalta, Pälkäneeltä Rönnvikin tilalta.

    Culinary World Cup on neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälinen maailmanmestaruuskilpailu, johon osallistuu joukkueita Aasiasta, USA:sta ja lukuisista Euroopan maista. Catering-sarjassa oli mukana ennätysmäärä joukkueita. Tiukan karsinnan kautta mukaan kilpailuun pääsi 15 joukkuetta.