Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt:
Keskipäästöisten autojen verotus kevenee − etu on suurimmillaan yli 50 euroa vuodessa
Uutiset:
Sote-keskukset natisevat henkilöstöpulan paineissa – ”Mikäli systeemi romahtaa, ihmiset eivät enää saa tarvitsemaansa hoitoa”
MT:n sovellus uudistui
Käytät uutta sovellusta - anna palautetta
Ruokahävikki
Tutkimus: Lähes 30 prosenttia suomalaisista kertoo heittävänsä ruokaa roskiin viikoittain ‒ ”Puhutaan vuositasolla summasta, jolla voisi kattaa perheen ruokakulut kuukauden ajan”
Uutiset
|
Ruoka
25.11.
Suomalaisille ruoka-alan toimijoille kestävyyspalkinnot: Hävikkiä alas ja ravitsemus kunniaan
Ruoka
|
Ruoka
6.10.
Kodeissa heitetään roskiin yli puolen miljardin euron edestä ruokaa vuodessa
Uutiset
|
Ruoka
12.9.
Kolumni
Fanny Niittymaa
Kokkaaminen yhdelle on taitolaji
Ruoka
|
Ruoka
27.8.
Kolumni
Anniina Jokinen
Miten voisi estää ruokia pilaantumasta jääkaappiin? Toistaiseksi niksit ovat osoittautuneet turhiksi
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin satojen miljoonien eurojen edestä ‒ ruokavuorella peittäisi Helsingin Tuomiokirkon
Ruoka
|
Ruoka
12.4.
Lukijalta
Yrjö Saraste
Ruokaa ei arvosteta
Ruoka
|
Yhteiskunta
16.2.
Tilaajalle
Elintarvikejätteen määrä ilmoitettava komissiolle – Luken tuore opas auttaa tietojen kirjaamisessa
Ruoka
|
Elintarviketeollisuus
20.1.
Tilaajalle
Kolumni
Hanna Lensu
Kompostitarkastaja: kun tulet, varaa reseptejä takataskuun
Ruoka
|
Ruoka
7.1.
Näin paljon suomalainen tuottaa ruokajätettä vuodessa ‒ määrä jää alle EU-keskiarvon
Ruoka
|
Ruoka
12.12.2022
Kotitalouksien ruokahävikki vastaa 139 000 henkilöauton kasvihuonekaasupäästöjä ‒ suurimmat ilmastovalinnat tehdään silti ruokalautasen sisältöä suunniteltaessa
Ruoka
|
Ruoka
1.11.2022
Tokmanni myy myös parasta ennen -päiväyksen ohittaneita tuotteita ‒ ”Yritämme välttää pois heittämistä loppuun asti”
Uutiset
|
Kauppa
18.10.2022
Ruoka-avun tarve on kasvanut, mutta avunantoa vaikeuttaa nyt uusi este
Ruoka
|
Ruoka
4.10.2022
Elintarvikeala vähensi ruokahävikkiä kolmessa vuodessa yli 10 miljoonaa kiloa
Ruoka
|
Elintarviketeollisuus
19.9.2022
Ruokaa puolet halvemmalla?Verkkoruokakauppa Fiksuruoka.fi vetoaa säästäjiin, mutta myös hävikintaklaajiin
Ruoka
|
Ruoka
13.9.2022
MT-kysely: Suomalaiset haluavat kieltää risteilijöiden ja rahtilaivojen tavan kipata ruokajätteensä mereen ‒ ympäristöministeri: Suomi ei yksin voi asialle mitään
Uutiset
|
Ympäristö
9.9.2022
Kahvinporoja päähän? Pauligin ja Bernerin yhteistyö tuotti hyvää tekevän uutuuden
Ruoka
|
Elintarviketeollisuus
30.8.2022
Loistoristeilijät ruokkivat sinilevää Itämerellä — ruuantähteet täsmäravintoa levälle: ”Lisäsysäys jo rehevöityneelle alueelle on erityisen huono asia”
Uutiset
|
Ympäristö
12.8.2022
Veromuutos lopettaa Kirkon Ulkomaanavun hävikkiruokakaupan
Uutiset
|
Ruoka
14.6.2022
Kolumni
Pirjo Loiskekoski
Hellan kulmalla: Täydellinen pakkaus ja tuote – silti myyntiaika vain 28 vuorokautta
Ruoka
|
Elintarviketeollisuus
7.5.2022
Lompakkoa ja luontoa säästävä ruokahävikkilaskuri käyttöön kotitaloustunneille
Uutiset
|
Ruoka
18.4.2022
Onko raha tiukassa? Kokeile Lottaruokaviikon pula-ajan reseptejä
Ruoka
20.1.2022
Kolumni
MT toimitus
Halpaa vai aitoa kotimaista ruokaa?
Mielipide
29.10.2021
Tähteistä hienoja herkkuja – Hävikki-battle innosti koululaiset kokkaamaan
Ruoka
25.10.2021
Näitä ruoka-aineita suomalaiskodeissa haaskataan eniten – verkkokauppa listasi top kolmosen
Ruoka
22.10.2021
Lukijalta: Parasta on, ettei ruokahävikkiä synny lainkaan
Ruoka
28.9.2021
Kolumni
MT toimitus
Ruokahävikki saatava loppumaan
Mielipide
27.9.2021
Mitä yhteistä on ravintola-annoksella, tuorepuristetulla mehulla ja biokaasulla? Kaikki nämä saattavat olla valmistettuja hävikkielintarvikkeista
Ruoka
14.9.2021
Suomalaiset potevat entistä vähemmän huonoa omatuntoa heittäessään ruokaa pois — syyllisyys piinaa silti kahta kolmasosaa
Ruoka
13.9.2021
Elintarviketeollisuus ja kaupan ala onnistuivat vähentämään ruokahävikkiään yli viisi miljoonaa kiloa
Ruoka
13.9.2021
Maistuisiko sinulle hävikkiglögi? Uutuustuote on valmistettu kokonaan myyntiin kelpaamattomista omenoista
Ruoka
13.9.2021
Ruokahävikki on tappio kaikille
Pääkirjoitus
13.9.2021
Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa – nelihenkinen perhe heittää vuosittain ruokaa roskiin jopa 500 eurolla
Ruoka
13.9.2021
Kotitalouksissa syntyy vuodessa ruokahävikkiä yli sata miljoonaa kiloa – selvitä oman taloutesi hävikin määrä Luken laskurilla
Ruoka
10.9.2021
Näin puuron tai muusin jämät muuttuvat hetkessä herkullisiksi rieskoiksi
Ruoka
28.8.2021
Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa
Ruoka
22.6.2021
Kauppojen hävikkituotteista syntyy kokkioppilaiden käsissä lounaita eläkeläisille ja lapsiperheille – vihanneksia pikkelöidään tai tehdään sipseiksi, lihoja vakumoidaan tai keitetään liemiä
Ruoka
3.6.2021
Suomalaisten ruokahävikki on keskimäärin 24 kiloa henkeä kohden – uusi laskuri näyttää, miten paljon kotitaloutesi hävikki on rahassa mitattuna
Ruoka
1.4.2021
Hävikki laski, päästöt pienentyivät, energiatehokkuus parani – nämä ilmiöt leimasivat vuotta 2020
Ruoka
25.3.2021
"Pellosta pöytään pitäisi olla pellosta peltoon" — Uusi elintarviketutkimuksen strategia navigoi Suomea kohti kestävämpää ruokajärjestelmää
Ruoka
17.3.2021
Heitätkö rahaa hukkaan? Kuivahtanutta leipää ei kannata viskata pois, vaan käyttää se näillä ohjeilla suussa sulaviin herkkuihin
Ruoka
12.3.2021
Hävikkiruoka kelpasi asiakkaille – Lidl myi viime vuonna 6 miljoonaa kiloa hukkatuotteita
Ruoka
5.3.2021
Mitä opiskelijakeittiöön tonnikalan tilalle? Ruokaoivalluskisa haastaa nuoret keksimään kotimaisia järvikalaruokia ja vähentämään leipähävikkiä
Ruoka
9.2.2021
Verkkolehti: Venäjä hyväksyi biojätteiden käytön rehuissa – samaan aikaan ruokahävikkiä suitsiva laki on yhä hyväksymättä duumassa
Maatalous
31.1.2021
Suomi loi ensimmäisenä alan yhteiset suuntaviivat ruokahävikin vähentämiseen
Ruoka
19.1.2021
Pipareista syntyy oiva juustokakun pohja ja laatikoista samettista sosekeittoa – älä heitä jouluruokien tähteitä roskiin
Ruoka
28.12.2020
Lidl muistuttaa maitotölkeissään, että maito voi olla kelvollista vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin
Ruoka
17.12.2020
Kouluruokahävikin hävittämiseen monia keinoja: Nurmijärvi kokeilee ResQ-sovellusta, Joroisilla ylimäämä lahjoitetaan nuorisotilan kävijöille
Ruoka
3.12.2020
Ruokakeskusteluun uusia hyviä eväitä
Pääkirjoitus
18.11.2020
Hävikkifoorumi aikoo hävittää hävikin ruokaketjun yhteisvoimin – "Jokainen suomalainen tuottaa noin 23 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. Tämä ei voi enää jatkua"
Ruoka
9.11.2020
Ruokavirastolta 1,7 miljoonaa euroa uusiin ruokaketjuhankkeisiin – Hävikin vähentäminen tärkeä teema
Ruoka
29.10.2020
Jokainen suomalainen heittää vuosittain noin 50 tuhtia ateriaa roskiin
Ruoka
29.9.2020
Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos
Ruoka
23.9.2020
Mehu ja ketsuppi tehdään raaka-aineista, joita ei toivota edes olevan – "Jos tuote loppuu hyllyltä, niin sehän on vain hyvä asia"
Ruoka
22.9.2020
"Pannaanko ohrasta olutta vai syötetäänkö se sioille?" – Ruoka päätyy ihmisten ravinnoksi parhaiten, jos viljelijät tietävät etukäteen, mitä kuluttajat haluavat
Ruoka
10.9.2020
Suomi aikoo puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 – Luke haastaa kaikki keinot käyttöön
Ruoka
9.9.2020
Kauppojen ruokahävikkiä torjutaan muutenkin kuin hukka-alella: tuotteita menee ruoka-apuun, rehuksi, bioetanoliksi tai vaikka mehuksi
Ruoka
8.9.2020
Tämä suomalaisten suosikkielintarvike on yllättäen hävikkiykkönen – ruuan haaskaamisesta valmistui tuore tutkimus
Ruoka
7.9.2020
Ruoka-apua rassaa resurssipula: Leipää ja kasviksia päätyy vieläkin runsaasti jätteeksi
Ruoka
9.6.2020
Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä
Ruoka
14.5.2020
Kolumni
MT toimitus
Ruokaa roskiin?
Mielipide
29.4.2020
Lehdet: Kiinni menneet koulut ja ravintolat romahduttivat maidon kysynnän – tuhannet maitolitrat valuvat hukkaan Briteissä, Yhdysvalloissa jopa miljoonat
Uutiset
12.4.2020
Kahden euron hävikkihevilaatikot katoavat kaupasta hetkessä
Ruoka
4.3.2020
Tutkija kannustaa kauppoja myymään leipää nykyistä halvemmalla: "Voitaisiin varmistaa, että tuotteet saadaan kaupaksi"
Ruoka
25.2.2020
Tehokas ruokaketju on herkkä
Pääkirjoitus
14.2.2020
Iso kasa EU-tavoitteita tulossa maataloudelle – luomutuotantomääriä kasvatettava, torjunta-aineiden ja lannoitteiden käyttöä uudelleenarvioitava
Uutiset
5.2.2020
Tilaajalle
Kolhuiset omenat päätyvät mehuksi ja lötsähtäneet tomaatit murskaksi – ruokahävikkiä torjutaan uusilla tuotteilla
Ruoka
4.2.2020
Tilaajalle
Nolottaako ostaa laputettua ruokaa? Ei tarvitse – osallistut hävikkitalkoisiin
Ruoka
30.1.2020
Ruokahävikki on häpeäksi
Pääkirjoitus
20.1.2020
Linjastoravintoloissa syntyy eniten ruokahävikkiä – ravintoloissa elintarvikejätettä roskiin lähes 80 miljoonaa kiloa vuosittain
Ruoka
15.1.2020
Grüne Woche aloitti ruuan supervuoden, jolloin punaista lihaa sysittiin lautaselta ja sikaa vietiin Kiinaan asti
Ruoka
30.12.2019
Ravitsemustutkija panisi ensimmäisenä hävikin kuriin – nelihenkinen suomalaisperhe heittää pois sata kiloa vuodessa
Ruoka
31.10.2019
Kolumni
Arto Takalampi
Vähentääkö ruokakaupan alennuslaputus oikeasti hävikkiä?
Mielipide
25.10.2019
Ruokaketjussa mitataan hävikin määrä – puolittamistavoite "melkein mahdoton" saavuttaa
Uutiset
10.9.2019
Ruokahävikin vähentäminen on iso ilmastoteko, tässä vinkit kotiin: "Helppoja taikatemppuja ei ole, kyse on ruuan arvostuksesta"
Ruoka
9.9.2019
Viljelijät kertovat suoraan ammattikeittiöille, milloin sato kypsyy ja paljonko sitä tulee – sovellus auttaa lisäämään lähiruokaa
Ruoka
9.9.2019
Ruokahävikkiä voi vähentää suunnitelmallisuudella ja syömällä kasvispainotteisesti
Ruoka
8.9.2019
Kolumni
MT toimitus
Ruokahävikkiä voidaan vähentää myös hinnoittelulla
Mielipide
29.7.2019
Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa on ylittänyt tavoitteensa – 130:tä vapaaehtoista yhdistää ajatus siitä, että ruokaa ei tulisi laittaa roskiin
Ruoka
23.6.2019
Maistuuko nuorisolle tomaattismoothie? Hävikkikasvikset saivat uuden elämän kesäjuomana
Ruoka
13.6.2019
Vain noin puolet suomalaisista tietää varmuudella parasta ennen -päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivän eron
Ruoka
2.5.2019
Joka viides kuluttaja heittää leipää roskiin viikoittain, mutta hävikki on kääntynyt laskuun
Maatalous
11.4.2019
Kolumni
MT toimitus
Halpa ja arvoton ruoka
Mielipide
20.2.2019
Jäikö jouluruokaa viime vuonna rutkasti yli? Näin vältät ruokahävikin tänä jouluna
Ruoka
23.12.2018
Tutkittua tietoa ruuan ympäristövaikutuksista
Uutiset
3.12.2018
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Ruokatiedossa luotettavuus on tärkeää
Mielipide
3.12.2018
Ruokahävikin kustannukset kunnille yli 50 miljoonaa – Hämeenlinnan Kaurialan keskuskeittiöllä hävikkiä ei synny
Ruoka
2.12.2018
Tilaajalle
Fazerille tuplavoitto keittiömestareiden maailman cupissa: Fazer Ruotsi pesi tiukasti Fazer Suomen
Ruoka
30.11.2018
Kasvisruokapäivä lisäsi ruokahävikkiä Hämeenlinnan kouluissa – Koululaisilta yäk-reaktioita pavuista
Ruoka
30.11.2018
Hellan kulmalla: Vieläkin sitä samaa eikä harmita yhtään
Ruoka
24.11.2018
Kolumni
MT toimitus
Ruokahukka ruotuun yhteistyöllä
Mielipide
24.9.2018
S-ryhmä säästi kolmessa vuodessa viisi miljoonaa kiloa ruokaa, erityisesti lihaa ja maitoa – ilta-alet toimivat hävikin vähennyksessä
Ruoka
20.9.2018
Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä avattiin Helsingissä
Ruoka
20.9.2018
Tilaajalle
Tutkijoiden karu havainto: Yli kolmasosa vihanneksista on liian rumia myytäväksi
Ruoka
22.8.2018
EU-selvitys: Kolmannes kotitalouksien kasviksista päätyy roskiin
Ruoka
17.8.2018
Tilaajalle
EU alkaa kerätä tietoa ruokahävikin määrästä – Suomeen rakenteilla kansallinen seurantajärjestelmä
Ruoka
11.7.2018
Tilaajalle
Kaurahiutaleen ja pihvin ravinnejalanjäljissä on valtavan suuret erot – kuluttajalla on iso vastuu rehevöitymisestä ja kuormituksesta
Uutiset
5.7.2018
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Ravinneviisaus arjessa – arvostammeko ruokaa?
Mielipide
3.7.2018
Tilaajalle
EU ohjaamaan ruokahävikin seurantaa ja vähentämistä
Uutiset
2.7.2018
Tilaajalle
Kolumni
Mari Pantsar
Halpuutuksen tilalle kestävöitystä
Mielipide
6.6.2018