Broilerinmaksatahna on edullinen vaihtoehto maksapateelle
Ohje on peräisin David Cohenin puolalaiselta isoisoäidiltä, joka lähti siirtolaiseksi Amerikkaan.
Cohenin perheessä broilerinmaksatahnaa syödään jouluaterian alkupalana keksien päällä. Kuva: Carolina HusuHollolassa asuva David Cohen jauhaa broilerinmaksat käsikäyttöisellä lihamyllyllä, joka antaa hänen mielestään parhaan rakenteen tahnaan.
Broilerinmaksatahna
- Ainekset
- ½ kg broilerinmaksaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 2 sipulia
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 2 kovaksi keitettyä munaa
Valmistusohje
Paista maksat öljyssä, kunnes ne eivät enää yhtään punerra. Pane sivuun jäähtymään. Pilko sipulit hienoksi ja kuullota pannulla öljyssä (tai kananrasvassa). Jäähdytä.
Jauha maksat lihamyllyssä tai huhmaressa (monitoimikonekin käy, mutta silloin tulee eri rakenne). Hienonna munat ja sekoita ne ja sipulit maksan joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria mausteeksi. Lopuksi voit lisätä vielä vähän öljyä.
Tarjoa alkupalana suolakeksien (esimerkiksi Ritz-crackersien) päällä.
Vinkki: Broilerinmaksaa löytyy kaupan pakastealtaasta 300 gramman pakkauksina.
Ohje: David Cohen
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


