Näin perustat limubaarin latoon
Jenni Tuomisen kirjoittama Kanslerin keittokirja on myös tarina pop up -ravintolasta.Mitä jos pyörittäisin kesällä navettaravintolaa? Vai olisiko mahdollista avata heinäkuuksi limubaari latoon?
Siitä vaan, mutta ei ihan suin päin. Jenni Tuominen on kirjoittanut pop up -ravintolan pitämisestä kirjan. Hän hurahti aiheeseen viisi vuotta sitten.
Viime vuoden helmikuussa Tuominen haastoi itsensä pitämään pop up -ravintolaa kaksi viikkoa ja tarjosi siellä 60 annosta. Ennen ravintolan avaamista hän tutustui Eviran sivuihin. ”Siinä joutui miettimään, mitä vaaditaan. Se oli ihan hyvä”, Tuominen tuumaa.
Keskeisin vaatimus oli, että ravintolan pitää olla tilapäinen. Tuominen päätti, että se tarkoittaa joitakin viikkoja. ”Jos kokkaa kotikeittiössä ja pyörittää parasta ravintolaa mihin kykenee, niin kahden viikon jälkeen on ihan kuitti”, kotikokki nauraa.
Tuomisen ohje kesäistä pop up -ravintolaa miettivälle on, että suunnittelee riittävän yksinkertaiset myytävät. ”Koko maailmaa ei kannata syleillä. Kylmätilat ovat yleensä rajalliset.”
Pitää myös muistaa markkinoida ja kehua omaa tuotettaan muillekin kuin lähisukulaisille. Perustaa vaikka Facebook-sivut, panna kuvia annoksista etukäteen, julkaista aukioloajat ja kertoa, kuinka monta annosta aikoo tehdä. Kun vielä muistaa, että työhön liittyy paljon siivousta, tiskaamista ja kaupassakäyntiä, on jo aika realistisella pohjalla.
Taloudellisesti pop up -ravintola ei välttämättä ole menestys, mutta Jennille parasta ovat olleet tyytyväiset asiakkaat. ”Ja se tunne, kun homma on ohi. Jess, mä tein sen.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

