Kikherne-nokkospaistos maustetaan intialaisittain

Intialaiset mausteet sopivat yhteen nokkosen kanssa.
Intialaisittain maustettu kikherne-nokkospaistos maistuu myös arki­ruokana riisin kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nokkosta ja kikherneitä

(2 annosta)

  • noin litra nokkosia
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 prk käyttövalmiita kikherneitä
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele nokkoset lävikössä ja leikkaa niitä hieman saksilla. Kuori ja kuutioi sipulit ja valko­sipuli. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele vedellä.

Kuumenna paistinpannu ja mittaa siihen öljy, curry, juustokumina ja chili. Lisää kikherneet, sipulisilput ja nokkoset. Paista noin 15 minuuttia, kunnes nokkoset ovat pehmenneet ja kikherneet hieman ruskistuneet. Lisää lopuksi pippuria ja suolaa.

Tarjoile sellaisenaan lisukkeena tai riisin kanssa pääruokana.