Käytä omenoita täyteläiseen juustokeittoon – toimii hyvin myös soseutettuna
Basilika ja sinihomejuustomuru viimeistelevät omenaisesta juustokeitosta maistuvan alkukeiton.Varsinkin sinihomejuusto ja hapokas omena ovat keitossa hyvä pari. Keiton voi soseuttaa tasaiseksi. Jos omenat leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi, niin keitto maistuu soseuttamatta.
Omenainen juustokeitto
6 annosta
- Ainekset
- 1 sipuli
- 2 (noin 350 g) isoa omenaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl currya
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 100 g sinihomejuustoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- ½ dl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Leikkaa sipuli, omenat ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Hauduta ne voissa pehmeiksi kattilan pohjalla. Mausta currylla.
Sekoita jauhot veteen ja lisää kattilaan. Murenna liemikuutio joukkoon. Keitä muutama minuutti, jotta jauhot kypsyvät.
Mausta murennetulla juustolla, ruokakermalla, pippurilla ja basilikalla. Kuumenna keitto.
Keiton voi myös soseuttaa tasaiseksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


