Ruotsalainen Oumph kisaa vegaanipihvin paikasta – MT testasi
Soijasta valmistettua Oumph sisältää runsaasti proteiinia ja erittäin niukasti rasvaa ja hiilihydraatteja.Ruotsalainen soijavalmisten Oumph tuli markkinoille kesän alussa. Tuotteen kehutaan sopivan erityisen hyvin pikaruokaan ja sitä saa isoina suikaleina, jonka suutuntuma on lihamainen.
Tuote valmistetaan pohjoisamerikkalaisesta soijapavusta. Soijaproteiini sekoitetaan veteen ja haluttu rakenne saadaan aikaan paineen ja lämmön avulla. Tuotanto perusraaka-aineesta tapahtuu Hollannista.
100 grammaa Oumphia sisältää 17 grammaa proteiinia. Rasvaa on 0,5 grammaa, hiilihydraatteja ei yhtään.
Testasimme tuotetta tortillojen ja hampurilaisten muodossa. Oumph osoittautui maultaan erittäin miedoksi.
"Rakenne muistuttaa ehkä eniten kanaa mutta ei maistu miltään", yksi testiryhmästä kommentoi.
Tuotteen hyvät ominaisuudet terveellisyyden suhteen tuntuvat todellakin kostautuvan maun osalta. Rasvan puuttuminen tekee kokemuksesta melko lattean. Lisäkkeiden ja maustamisen merkitys korostuu.
Testasimme tuotetta sporttibaarissa. Kaupoista Keskolla on Oumphiin yksinoikeus.
"Ehkä ongelmana onkin "lihankorvike"-ajattelu? Kasvistuotteet tarvitsevat lihaan verrattuna erilaista käsittelyä", toinen testiryhmän jäsen linjaa.
"En söisi pelkästään kastikkeena mutta lisukkeena tortillassa tai purilaisessa menee", kolmas kommentoi.
"Ostaisin kyllä toistekin, mutta hinta hieman hirvittää. Toivottavasti vegaanituotteita saa tulevaisuudessa kilpailukykyiseen hintaan."
Lue lisää:
Härkis haastaa nyhtökauran: Tätä kasvisproteiinia riittää kaikille
Valio lähtee lihankorvikekisaan maitopohjaisella ruokarakeella – tulossa myös maitonakki?
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

