Hyödynnä pihan omenat: Näin valmistat uuniomenia, jotka vievät kielen mennessään
Mausteisella kaurahiutale-mantelirouheseoksella täytetyt uniomenat ovat perinneherkkujen parhaimmistoa.Mantelirouhe-kaurahiutaletäytteiset, siirapilla silatut uuniomenat kypsyvät pehmoisiksi miedossa lämmössä hautuen. Ne maistuvat syksyisen ihanilta jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.
Uuniomenat
6 annosta
- Ainekset
- 6 hapahkoa omenaa
- Täyte
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- ½ dl kaurahiutaleita
- ½ dl mantelirouhetta
- 1 rkl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- Voiteluun
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
Huuhtaise omenat ja poista siemenkodat omenaporalla.
Sekoita pehmeään voihin loput täytteen ainekset ja täytä omenoiden keskustat voiseoksella.
Nostele omenat uunivuokaan ja valuta päälle siirappia.
Paista omenoita pataruoan kanssa 150-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia tai 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Tarjoa uuniomenoiden kaverina vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


