Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perusmurotaikina

Taikinan pääaineet ovat sokeri, rasva ja jauho. Samasta perusmurotaikinasta on helppo leipoa mausteita lisäämällä ja erilaisin täyttein sen seitsemää sorttia pikkuleipiä.
Samasta perustaikinasta syntyy reseptin pienellä varioinnilla tähtitaivasneliöitä (edessä vasemmalla), herrasväenleipiä (etuoikealla), taatelikierteitä ja suklaasydämiä (keskellä). Takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä.
Samasta perustaikinasta syntyy reseptin pienellä varioinnilla tähtitaivasneliöitä (edessä vasemmalla), herrasväenleipiä (etuoikealla), taatelikierteitä ja suklaasydämiä (keskellä). Takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perusmurotaikina

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauli taikina levyksi. Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.