Perusmurotaikina
Taikinan pääaineet ovat sokeri, rasva ja jauho. Samasta perusmurotaikinasta on helppo leipoa mausteita lisäämällä ja erilaisin täyttein sen seitsemää sorttia pikkuleipiä.

Samasta perustaikinasta syntyy reseptin pienellä varioinnilla tähtitaivasneliöitä (edessä vasemmalla), herrasväenleipiä (etuoikealla), taatelikierteitä ja suklaasydämiä (keskellä). Takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Perusmurotaikina
Ainekset
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kauli taikina levyksi. Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa11:30
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen08:56
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”07:00 Tilaajalle
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017