Perusmurotaikina
Taikinan pääaineet ovat sokeri, rasva ja jauho. Samasta perusmurotaikinasta on helppo leipoa mausteita lisäämällä ja erilaisin täyttein sen seitsemää sorttia pikkuleipiä.
Samasta perustaikinasta syntyy reseptin pienellä varioinnilla tähtitaivasneliöitä (edessä vasemmalla), herrasväenleipiä (etuoikealla), taatelikierteitä ja suklaasydämiä (keskellä). Takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana KankaanpääPerusmurotaikina
Ainekset
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
Kauli taikina levyksi. Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

